Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore za sedam dana? Odmah nakon toga i izbor vlade

19.10.2023

10:43

0

Odmah nakon te sednice najverovatnije će biti održana nova na kojoj će biti izabrana Vlada Crne Gore

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore za sedam dana? Odmah nakon toga i izbor vlade
Skupština Crne Gore - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

 Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore biće održan u četvrtak, 26. oktobra, saznaje portal Radio-televizije Nikšić.


Na toj sednici lider Nove srpske demokratije, članice koalicije ZBCG, Andrija Mandić, biće izabran za šefa crnogorskog parlamenta. Odmah nakon te sednice najverovatnije će biti održana nova na kojoj će biti izabrana Vlada Crne Gore.

Podsetimo, juče je , Glavni odbor Nove srpske demokratije (NSD) - koja je deo koalicije Za budućnost Crne Gore - jednoglasno je podržao formiranje 44. Vlade Crne Gore. Osim toga, iz NSD je stigla snažna podrška za kandidaturu Andrije Mandića za mesto predsednika Skupštine.

 

 


Takođe, Demokratska narodna partija (DNP) Milana Kneževića donela je jednoglasnu odluku o podršci sporazumu za konstituisanje 44. Vlade i 28. saziva Skupštine Crne Gore, objavljeno je u saopštenju te stranke.

DNP je kroz ovu odluku istakla svoju posvećenost državnim interesima i odgovornosti, uprkos teškim pregovorima koji su prethodili.

"Naša partija nikada nije stavila svoje funkcije ispred ideološkog i političkog delovanja, što potvrđuje i naš Koalicioni sporazum", navodi se u saopštenju.

Prema jučerašnjim informacijama, članovi Pokreta "Evropa sad" predložili su imena za ključne pozicije u Vladi. 

Saša Mujović je predložen za ministra energetike, dok su za ministre zdravlja, finansija, socijalnog staranja, pravde, evropskih integracija i spoljnih poslova predloženi Vojislav Šimun, Novica Vuković, Naida Nišić, Andrej Milović, Maida Gorčević i Filip Ivanović.

Očekuje se da Filip Radulović preuzme resor saobraćaja i pomorstva, Anđela Jakšić Stojanović biće na čelu Ministarstva prosvete, nauke i inovacija, dok će se Janko Odović brinuti o prostornom planiranju, urbanizmu i državnoj imovini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike