Nema mira za učiteljicu Radu Višnjić! Deo roditelja ponovo traži njen otkaz

20.10.2023

12:58

0

Reč je o učiteljici koja je u žižu javnosti došla kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke sa štrumfovima

Nema mira za učiteljicu Radu Višnjić! Deo roditelja ponovo traži njen otkaz
Učiteljica Rada Višnjić - Copyright Printscreen/Facebook

Nekoliko roditelja učenika četvrtog razreda OŠ “Jugoslavija” u Baru, neće danas slati decu u školu dok direktorka ne smeni učiteljicu Radu Višnjić, piše podgorički portal CdM.


Inače, reč je o učiteljici koja je u žižu javnosti došla kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke sa štrumfovima. Nakon toga je najprije suspendovana, a po okončanju postupka kažnjena uslovnim otkazom. Ubrzo se vratila u školu. Nakon toga učiteljica Višnjić je stavljena na stub srama zbog toga što je navodno pozivala učenike na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

“Započinjemo ovaj štrajk zbog vraćanja učiteljice Rade Višnjić na dužnost. Ona je povredila dečija i ljudska prava pričom o ličnim stvarima o učiteljima iz iste škole, zastrašivanjem dece istim ljudima, pričom o nebitnim stvarima i drugim osobama za vreme nastave i sve uz napomenu jeci da se o tome ne priča nikome čak ni roditeljima. Psihičko iživljavanje nad decom, kao i manipulisanjem kako decom tako i pokušajem manipulacije odraslih”, kažu roditelji.

Navodeći samo inicijale roditelja, portal piše da su oni nezadovoljni odlukom Ministarstva prosvete da, kako navode, “takva jedna osoba koja je i na psihičkoj proceni predaje njihovoj deci”.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike