Koalicija "Za budućnost Crne Gore" raskrinkala DPS: Popis stanovništva otkriva pravu imovinu Milovih funkcionera!

16.10.2023

16:02

0

Popisom će se doći do podataka koliko pojedini funkcioneri imaju kuća i stanova!

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" raskrinkala DPS: Popis stanovništva otkriva pravu imovinu Milovih funkcionera!
Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

U jasnom odgovoru na pretnje DPS-a o mogućem bojkotu predstojećeg popisa stanovništva, Koalicija "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) pojašnjava da se iza navodno "identitetskih", te "tehničkih" kriju stvarni motivi funkcionera DPS-a.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima, koalicija je navela: "DPS-u popis smeta, ne iz razloga koje navode, već zbog činjenice da će se popisom doći do podataka koliko pojedini funkcioneri imaju kuća i stanova."

ZBCG smatra da će popis razotkriti mnoge funkcionere koji poseduju više nekretnina, a potencijalno i one koji ne prijavljuju izdavanje stanova i izbegavaju plaćanje poreza državi. "DPS pokušava da nagovori ljude koji nemaju čak ni jednu kuću ili stan, da svoja vrata ne otvaraju popisivačima, te da se na taj način prikrije ogromna imovina stotina funkcionera ove partije," ističu iz koalicije.

Pixabay
 

 

Eurostat, kako koalicija navodi, potvrdio je da je Crna Gora spremna za sprovođenje popisa. Međutim, neslaganje DPS-a s ovom institucijom EU postavlja pitanja o njihovim stvarnim namerama i odnosu prema evropskim normama.

ZBCG je zatvorila saopštenje rečima posvećenosti evropskim vrednostima, ističući svoj angažman na pomirenju naroda u Crnoj Gori i protivljenju diskriminaciji. Koalicija je također izrazila nadu da će Crna Gora postati članica Evropske unije pod vođstvom demokratskih snaga koje istinski podržavaju evropske vrednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike