Sprema se popis u Crnoj Gori: Milatović apeluje na nepristrasnost - DPS traži odlaganje

16.10.2023

09:30

0

Planirani popis stanovništva, koji će se održati od 1. do 15. novembra, već je izazvao kontroverze među političkim partijama

Sprema se popis u Crnoj Gori: Milatović apeluje na nepristrasnost - DPS traži odlaganje
Ilustracija - Copyright Pixabay

U svetlu nadolazećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, predsednik Jakov Milatović uputio je apel nadležnim institucijama da osiguraju sve zakonske pretpostavke kako bi rezultati popisa bili nesporni. Istovremeno, Milatović je istakao važnost slobode izjašnjavanja svakog građanina o svojoj nacionalnoj, verskoj i drugim pripadnostima.

Povodom pitanja Vijesti o mogućem pritisku verskih lidera, političkih partija i medija na građane prilikom izjašnjavanja na popisu, Milatović je odgovorio da Crna Gora kao demokratsko društvo mora omogućiti svojim građanima da slobodno izraze svoja uverenja.

"Ne treba potcenjivati integritet građana Crne Gore. Svako istupanje sa ciljem upravljanja osećajima građana je neprihvatljivo", istakao je Milatović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Predsednik je naglasio svoju pripadnost Crnogorcima, ali je dodao da to ne čini ni jednog građanina više ili manje vrednim u odnosu na druge. Milatović je potvrdio da je Crna Gora građanska država u kojoj svaki pojedinac ima pravo na slobodno izjašnjavanje.

Planirani popis stanovništva, koji će se održati od 1. do 15. novembra, već je izazvao kontroverze među političkim partijama. Dok Vlada nastoji da ga sprovede na vreme, opozicione stranke predvođene Demokratskom partijom socijalista traže odlaganje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike