Osnivač HDZ-a ponovo divlja: Osuđen je za ratne zločine nad Srbima, a sada preti smrću poznatom političaru

12.10.2023

10:33

0

Glavaš je kao general-major Hrvatske vojske i učesnik poslednjeg rata osuđen za ratne zločine, a presudu mu je potvrdio Vrhovni sud Hrvatske

Osnivač HDZ-a ponovo divlja: Osuđen je za ratne zločine nad Srbima, a sada preti smrću poznatom političaru
Copyright Profimedia

Branimir Glavaš, jedan od osnivača HDZ i osuđenik za ratne zločine nad Srbima tokom proteklog rata u Osijeku, prijavljen je zbog navodnih pretnji smrću Vladimiru Šeksu, čime se već duže od mesec dana bavi policija i Opštinsk državno tužilaštvo u Zagrebu, piše hrvatski "Jutarnji list".

List navodi da je jedan neimenovani osječki advokat pre nekoliko meseci prišao Šeksu i preneo mu Glavaševu pretnju smrću. Šeks, dodaju, nije želeo komentariše ove informacije.

Šeks je hrvatski ustavotvorac, pisac, političar, poslanik u svim sazivima Hrvatskog sabora od proglašenja nezavisnosti ove zemlje i predsednik 5. saziva parlamenta.

Glavaš je HDZ napustio 2005. kako bi stvorio novu regionalnu stranku Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje.

Profimedia
Branimir Glavaš

 

Glavaš je kao general-major Hrvatske vojske i učesnik poslednjeg rata osuđen za ratne zločine, a presudu mu je potvrdio Vrhovni sud Hrvatske. HDZ je napustio 2005. i osnovao novu regionalnu stranku Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje.

Glavaš tvrdi da je Šeks naredio istragu protiv njega zbog ratnih zločina nad osječkim civilima srpske nacionalnosti počinjenih 1991. godine, kao i da ga zbog toga redovno proziva na Fejsbuku, oslovlavljajući ga sa "Sova".

- Sova je 6. aprila 2006. meni poručio s HDZ-ove pres konferencije iz Osijeka da će mi "odseći oba krila". Danas ja Sovi ušari poručujem, da je došlo vreme da Sovu - potpuno očerupa - objavio je pre nekoliko sedmica Glavaš, prenosi "Jutarnji".

A, nakon što je Jutarnji objavio ovaj tekst o pretnjama smrću, Glavaš je sinoć na društvenim mrežama objavio: "Trla baba lan, da joj prođe dan."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike