Branimir Glavaš oteo Milijevu porodičnu kuću u Osijeku? Niko i danas ne zna šta će mu!

09.07.2021

21:09 >> 21:07

0

Novi direktor Granda ne priča mnogo o svom privatnom životu, posebno periodu kada je u Srbiji gradio svoj život od nule. Kako je jednom priznao, međutim, ta

Branimir Glavaš oteo Milijevu porodičnu kuću u Osijeku? Niko i danas ne zna šta će mu!
Copyright Aleksandar Milić Mili ATAImages/Antonio Ahel

Branimir Glavaš, hrvatski političar, oteo je porodičnu kuću Aleksandra Milića Milija u Osijeku, tvrde izvori iz ovog grada. On je navodno tokom ratnih devedesetih prisvojio njegov dom pošto je muzičar sa najbližima morao da izbegne u Beograd.

Sada i te kako poznati kompozitor i novi direktor „Granda”, inače, malo priča o svom privatnom životu, posebno o periodu rata kada je bez ičega došao u Srbiju i krenuo od nule. Zato niko i ne zna da mu je i kako, te od strane koga oduzeta kuća u kojoj je odrastao, piše „Kurir”. Glavaš je, navodi se dalje, ubrzo nakon što su Milići izbegli iz ratom zahvaćene Hrvatske, bez ikakvog prava zauzeo njihov dom.

Pročitajte još:

Najpre, Milijev otac otišao je u Beograd u posetu bratu 1992. godine, ali su mu ubrzo javili da se ne vraća u Osijek jer se situacija zahuktava. Tada je „povukao” svoju suprugu i decu da što pre dođu u Srbiju kako bi spasli živu glavu. Kompozitor je ovde došao bez igde ičega, a i on i njegova porodica morali su da krenu od nule. Ipak, u međuvremenu su uspeli da stanu noge i da se osamostale, ali je kako Miliju, tako i njegovom ocu, ostala velika rana – porodična kuća u Osijeku.

Kao ugledni lekar, u svoj dom je uložio sve što je imao, nadajući se da će to ostaviti u nasleđe svojoj deci, zbog čega se borio i da je vrati zakonskim putem. Nažalost, Milijev tata to nije uspeo, ali prema rečima sagovornika za pomenute medije, nema nameru da odustane i spreman je da ide i do Strazbura kako bi imovina bila vraćena njegovoj porodici. Interesantno je da gotovo niko ne zna šta Glavaš radi sa tom kućom – da li je koristi kao vikendicu ili za izdavanje, kao ni da li je i dalje u njegovom vlasništvu ili ju je prepisao nekom drugom, kako bi otežao postupak vraćanja Milijevoj porodici.

Tokom jednog događaja, Mili je nedavno bio upitan o svemu ovome, ali nije imao volje da mnogo detaljiše.

– To je ogromna trauma. Ja sam zbog rata sa porodicom ostao na ulici, bez kofera. Spavao sam pored peći u domu moje rodbine. Ali to su teške teme na koje se sad ne bih vraćao i ne bih komentarisao – ispričao je on tom prilikom.

Aleksandar Milić Mili ATAImages/Antonio Ahel

Sa druge strane, muzičar je pre nekoliko godina po prvi put pričao o svom životu i izbeglištvu uopšte, pa otkrio kako je došlo do toga da završe u Beogradu.

– Imao sam fantastičan život dok se nije desio rat. Moj otac je jedan od najpoznatijih neuropsihijatara Balkana, radio na pet radnih mesta, predavao po celom svetu, mama je stomatolog, brat neurohirurg, i mi smo živeli jedan više nego opušten život, sa akademskim bekgraundom, putovali po celom svetu. I onda kada se desilo ovo sa ratom, sticajem okolnosti mi smo se zatekli sami. Tata je bio u Beogradu u poseti bratu, a kada je saznao da je bolje da se ne vraća, jer ne mogu da mu garantuju sigurnost, došli smo i mi ovde. Ostali smo na ulici, bez ičega, u Beogradu. Imali smo rodbinu koja nije mogla da nam pomogne mnogo. Rekao sam: „Od ovoga ne postoji ništa gore. Kako sada odavde krenuti?” Za 15 dana su mi našli tešku bolest. Od te nule sam otišao još hiljadu stepenica dole i jedva sam se išcupao. Ali, za godinu dana terapija i svega ja sam uspeo da završim i godinu na fakultetu, otišao sam u Prag da studiram biznis administraciju, gde sam se sam izdržavao – prisećao se Aleksandar.

Otac i sin okrivili političara?

Inače, jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Darko Hudelist je 2009. godine u jednoj svojoj kolumni posvećenoj muzici u Srbiji napisao da mu je „Mili lično rekao da mu je nekretninu u Osijeku uzeo Branimir Glavaš”.

– Aleksandar Milić Mili, Srbin iz Osijeka, čiji je otac, ugledni lekar, u ratnome metežu 1991. ostao u Osijeku bez kuće, za što su i otac i sin jednoglasno okrivili Branimira Glavaša, Mili mi je o tome ogorčeno pricao 2005. kad smo zajedno bili na ručku – tvrdio je on.

Ko je Branimir Glavaš?

Branimir Glavaš Printscreen/Youtube

Branimir Glavaš je jedan odosnivača HDZ i početkom devedesetih bio je ključna osoba u Osijeku, prvo formalno kao sekretar Sekretarijata za narodnu odbranu, a Franjo Tuđman ga je u decembru 1991. godine imenovao komandantom odbrane grada.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike