Sin narodnog poslanika uhapšen zbog ubistva policijskog inspektora u Bijeljini! Osuđivan ranije

02.10.2023

09:05 >> 10:07

0

Marković je ubijen noćas iz vatrenog oružja, nekoliko minuta posle ponoći ispred jednog noćnog kluba u Bijeljini

Sin narodnog poslanika uhapšen zbog ubistva policijskog inspektora u Bijeljini! Osuđivan ranije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nikola Kokanović uhapšen je jutros zbog sumnje da je sinoć ubio policajskog inspektora Nenada Markovića, potvrđeno je za Srpskainfo.

Izvor ističe da je on sin Zorana Kokanovića člana Socijalističke partije i narodnog poslanika NSRS.

Nikola je godinama poznat policiji, a krajem decembra prošle godine osuđen je na dve godine i dva meseca zatvora.

Njega je osudio Osnovni sud u Brčkom, nakon što je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo optužbe za podstrekavanje drugih osoba na izazivanje opšte opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na ugostiteljski obekat, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Kokanović je optužen da je najpre podstrekavao Nedeljka Trifkovića da, za novac, podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini distrikta Uroša Vojnovića. Kako se navodi u optužnici on je Trifkovića, pošto je pristao, odvezao do kuće oštećenog pokazavši mu vozilo koje će zapaliti.

Profimedia
 

 

Trifković je zatim 29. maja oko dva sata, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil.

Kokanović je bio optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloletnog N.M. podmetnut 15. jula, ali i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Dos Manos”, u naselju Kolobara, 17. avgusta prošle godine.

Deset dana kasnije, Kokanović je uhapšen i odmah pritvoren, a po okončanju proširene istrage, on je pred Osnovnim sudom optužen za krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, u podstrekavanju.

Njemu je istom optužnicom stavljeno na teret i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, jer je neovlašteno nabavio i držao ručnu bombu M 52, koju je N. M. po njegovim uputama aktivirao i bacio na “Dos Manos”.

Marković je ubijen noćas iz vatrenog oružja, nekoliko minuta posle ponoći ispred jednog noćnog kluba u Bijeljini.

U njega su ispaljena dva metka kada je izlazio iz kluba.

 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: srpska info

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike