Stravična smrt Srbina na Kipru: Posvađao se sa devojkom, pa dva puta pretučen, a onda ga udario automobil i vukao!

01.10.2023

20:45

0

Sutrašnja obdukcija trebalo bi da utvrdi da li je Srbin (29) preminuo od batina ili pošto ga je udario automobil

Stravična smrt Srbina na Kipru: Posvađao se sa devojkom, pa dva puta pretučen, a onda ga udario automobil i vukao!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Državljanin Srbije (29) pronađen je juče ujutru mrtav na ulici u Limasolu na Kipru. U prvom momentu, sumnjalo je da je on poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali je kasnijom istragom utvrđeno da je on ubijen. Za zločin su osumnjičena dvojica muškaraca (39) i (34). Jedan od njih (34) je slučaj prijavio policiji i priznao da se sukobio sa Srbinom, ali je tvrdio da je napadnut, dok je drugi (39) priznao da je gurnuo žrtvu na zemlju. Tačan uzrok smrti utvrdiće sutra obdukcija.

Dvojicu muškaraca očevici su prijavili policiji, navodeći da su pretukli Srbina i pobegli. Za njima su jutros bile raspisane poternice, a njihovi branioci su se usprotivili njihovom pritvoru uz obrazloženje da dokazi protiv njih nisu adekvatni. Sud je odbio njihovu žalbu i oni su pritvoreni.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, u subotu nešto pre tri sata ujutru, 29-godišnji Srbin, inače stalni stanovnik Kipra, pijan je napustio pab u kome se prethodno posvađao sa devojkom. Istrčao je iz lokala odmah posle svađe.

Krenuo je na istok duž obale i u jednom momentu prišao mu je 39-godišnji osumnjičeni i snažno ga udario u grudi, bacivši ga na trotoar. Srbin je, kako prenose kiparski mediji, pokušao da ustane, ali ga je napadač još jednom gurnuo na zemlju.

Ljudi koji su se zatekli na ulici, kako tvrde očevici, odveli su napadača sa mesta nemilog događaja. Tada se, međutim, pojavio drugi osumnjičeni, 34-godišnjak.

Vučen nekoliko metara

Taj muškarac je nekoliko trenutaka kasnije, počeo da udara i šutira, inače već pretučenog 29-godišnjaka iz Srbije, dok je bio na trotoaru. Srbin je na kraju uspeo da ustane i pokušao je da pobegne trčeći kroz parking.

Profimedia
Ilustracija

Tu, međutim, nije bio kraj agonije za srpskog državljanina, Dok je trčao kolovozom prema istoku, niotkuda se stvorio automobil, kojim je upravljao 29-godišnji kiparski Grk i udario ga  i usmrtio. To se dogodilo u blizini pešačkog prelaza.

Prema rećima očevidaca, Srbina je automobil koji ga je udario i vukao još nekoliko metara pre nego što se zaustavio. Mladić za volanom, kako se pretpostavlja, nije video Srbina i vukao ga je autom pre nego što je shvatio šta se događa. Vozač, mladi Kipranin grčkog porekla, odmah je alkotestiran i urađen mu je test na drogu. Na oba testa on je bio negativan.

Tuča pred kamerama

Vozač automobila koji je pregazio Srbina, inače zaposlenog kao obezbeđenje u klubu u Limasolu, uhapšen je zbog slučaja izazivanja smrti iz nehata. On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Profimedia
Ilustracija

Incideni je, prema pisanju kiparskih medija, prijavio 34-godišnjak u policijskoj stanici Jermasogija, tvrdeći da ga je žrtva napala i da su se njih dvojica sukobila. Svađa i tuča je zabeležena kamerom za video-nadzor sa obližnje zgrade i policija je uzela taj video materijal.

Ovaj 34-godišnjak je negirao bilo kakvu umešanost. Drugi osumnjičeni, 39-godišnjak, priznao je da je gurnuo žrtvu na zemlju. Da li je Srbin preminuo od zadobijenih povreda usled batina ili od onih koje mu je naneo automobil, pokazaće obdukcija koja je zakazana za sutra.

Srbin je pronađen mrtav nedaleko od kluba u kome je radio kao obezbeđenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike