Procureo snimak osumnjičenih za kopanje tunela do suda u Podgorici: Pogledajte šta su radili (VIDEO)

22.09.2023

21:24

0

Autor: 24sedam

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije danas je kazao da su tunel do depoa Višeg suda kopali dominantno državljani Srbije

Procureo snimak osumnjičenih za kopanje tunela do suda u Podgorici: Pogledajte šta su radili (VIDEO)
Copyright FOTO TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ/Pixabay

Crnogorski mediji podelili su ekskluzivan snimak, sa jedne od nadzornih kamera, na kojem se vide osumnjičeni za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije danas je kazao da su tunel do depoa Višeg suda kopali dominantno državljani Srbije, koji su identifikovani, i da su imali i pomagače iz Crne Gore.

Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim delu učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije.

Adžić je na današnjoj konferenciji za novinare pokazao i njihove fotografije.

 

 

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, odnosno na dan kad je otkriveno da je depo višeg suda u Podgorici obijen.

Protiv te četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, ali Adžić je rekao da postoji još najmanje pet saradnika.

- Imamo identifikovana lica koja su se bavili tim krivičnim aktivnostima i rekao bih da većina tih lica dolazi iz Srbije i da su imali pomagače iz Crne Gore. Za četiri lica imamo podnesene krivične prijave i dve prijave koje se odnose na N.N lica koji su bili operativa. Imamo najmanje još pet lica koja su učestvovala u ovoj radnji. Većina ovih lica ima kriminalnu prošlost i oni su po izvršenju krivičnog dela napustila Crnu Goru preko legalnih prelaza. Nemamo informaciju da su zajedno svi izašli - rekao je ministar Adžić i dodao da ta lica moraju biti lišena slobode i izručena Crnoj Gori.

Identifikovana još jedna osoba

Prema poslednjim informacijama, policija je uspela da identifikuje još jednu osobu, ženu za koju se sumnja da je pomagala u zločinu, čije se hapšenje sprema.

- Objavljivanje fotografije ove žene pomoglo je da se jave građani i da sami daju informacije. Identifikovali smo lice i trenutno imamo saznanja da nije napustila teritoriju Crne Gore i pitanje je dana njenog lociranja i lišavanja slobode - rekao je Terzić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike