Lepa Miki ukrala milion evra, pa dobila konkurenciju: Nemačka traga za novom prevarantkinjom, ojadila firmu za 6 miliona!

11.09.2023

13:50

0

Policija intenzivno traga za prevarantkinjom

Lepa Miki ukrala milion evra, pa dobila konkurenciju: Nemačka traga za novom prevarantkinjom, ojadila firmu za 6 miliona!
Mirnesa S. - Copyright Foto: Printskrin/Instagram

Nemačka policija traga za devojkom (26) zbog sumnje da je ukrala šest miliona evra iz firme "Prosegur" u Štutgartu, inače, firme koju je Mirnesa S. (42) poznata kao Miki iz BiH prošlog oktobra ojadila za 1,25 miliona evra.

Podsetimo, zanosna Miki iz BiH je 14. oktobru 2022. godine otišla na posao i oko 15 sati u neopaženom trenutku u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 evra. Sa Robertom S. je pobegla u Beč gde joj je on dao 20.000 evra kako bi mogla da nastavi put Srbije.

Ostatak novca je navodno zadržao i nalazi se i dalje u bekstvu. Mirnesa je nakon tri meseca uhapšena na aerodromu u Štutgardu. Ona je u julu osuđena na tri godine zatvora zbog milionske prevare.

Foto: POLIZEI STUTTGART
 

Kako prenosi nemački Bild, kompanija "Prosegur" se bavi transportom novca, a najnovija krađa je treća po redu za manje od godinu dana. Karla Mosterc, portparolka tužilaštva u izjavi je potvrdila da je došlo do nove krađe te da osumnjičena nije još uhapšena, ali jeste njen saučesnik.

- Do pljačke je došlo 2. septembra, a kako je sutradan bila nedelja, nestanak novca je otkriven tek u ponedeljak i tako je izgubljeno dragoceno vreme kada je reč o istrazi. Zaposlena u kompaniji za prevoz novca "Prosegur" je jednostavno novac iz kompanije iznela u vrećama za smeće - prenose nemački mediji.

Naime, u policijskom saopštenju stoji da je žena tokom svoje smene ključem mirno otvorila sefove s novcem i sve ubacila u vreće za smeće. Zatim je s vrećama za smeće izašla iz kompanije. To se kasnije sve videlo na snimcima nadzornih kamera.

- Osumnjičena devojka imala je pomagača Volkana O. (33) koji je inače nemački državljanin turskog porekla koji je uhapšen tri dana nakon pljačke - prenose mediji i dodaju da je nakon Mirnese S. pljačku u kompaniji izveo i njen kolega Cem M. (27) koji je takođe, nedavno osuđen na dve i po godine zatvora jer je iz firme ukrao 135.000 evra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike