Crna Gora opet na nogama! Blokada puteva širom zemlje, besni građani poručuju: "Izdaja se ne prašta" (FOTO)

30.08.2023

19:50

0

Auto-kolone su organizovane u gradovima kao što su Podgorica, Nikšić, Pljevlja, Budva, a planirane su i blokade saobraćajnica na više lokacija širom zemlje

Crna Gora opet na nogama! Blokada puteva širom zemlje, besni građani poručuju: "Izdaja se ne prašta" (FOTO)
građani blokirali puteve širom Crne gore - Copyright Vajber grupa

Više gradova širom Crne Gore suočava se sa protestima i blokadama puteva usled nezadovoljstva građana zbog političke situacije. Nakon odluke mandatara Milojka Spajića da formira vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića, bez prosrpske koalicije "Za budućnost Crne Gore", građani su se organizovali kako bi izrazili svoje protivljenje toj odluci.

Auto-kolone su organizovane u gradovima kao što su Podgorica, Nikšić, Pljevlja, Budva, a planirane su i blokade saobraćajnica na više lokacija širom zemlje.

 

 

Učesnici protesta nose stare crnogorske trobojke Kraljevine Crne Gore i ističu transparente sa natpisom "Izdaja se ne prašta".

 

 

Protesti se organizuju putem Vajber grupe "Odbrana izborne volje", koja okuplja više od 20.000 članova.

Predstavnik organizatora auto-kolona Ivan Milić kazao je da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta koja je, kako je naveo, preporodila Crnu Goru.

„Pozivamo da se vrate onoj velikoj pobedi od 30. avgusta koja je preporodila Crnu Goru. Bićemo ovdje do kraja i nećemo odustati“, kazao je Milić.

Vajber grupa
 

Na Trgu Šaka Petrovića, u Nikšiću, okupio se veliki broj građana koji su potom krenuli u auto-kolonu. Posebnu poruku su okupljeni Nikšićani uputili predstavnicima Demokratske Crne Gore, konkretno njihovom sugrađaninu Momu Koprivici.

Oni su kazali na ovaj način žele da pošalju poruku Milojku Spajiću da neće dozvoliti „prekrajanje izborne volje“ građana.

Grupa građana blokirala je magistralni put Bijelo Polje – Berane – Podgorica, na kružnom toku u mestu Ribarevine.

Vajber grupa
 


Iako protesti nisu prijavljeni policiji u skladu sa zakonskim procedurama, policijske vlasti su svesne situacije i preduzimaju odgovarajuće mere kako bi očuvali red i sigurnost.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, izjavio je da će sva okupljanja biti nadgledana, a učesnici su pozvani da pažljivo razmisle o svojim postupcima i ponašanju.

Terzić je istakao da građani imaju pravo na slobodno izražavanje nezadovoljstva političkim odlukama, ali je naglasio da se ne smeju ugrožavati osnovna prava drugih građana usled blokade puteva i saobraćajnica.

Policija je već počela sa postupanjem u vezi sa ovim slučajevima i preduzima korake kako bi osigurala bezbednost svih građana i očuvala red.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike