Horor u Tešnju: Psi u azilu jeli jedni druge (VIDEO)

23.08.2023

10:19

0

Građani Tešnja nakon što su saznali za dešavanja u azilu juče su se spontano okupili pred kapijom u nameri da pomognu, volontiraju

Horor u Tešnju: Psi u azilu jeli jedni druge (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Aktivisti iz Tešnja već nekoliko dana ukazuju na probleme koji se dešavaju u azilu za pse u Tešnju, a jedan od tih je da su se psi međusobno počeli jesti, zbog čega je reagovala Opština Tešanj te informisala policiju i inspekciju o pomenutim događajima.

Iz Opštine Tešanj su rekli da su oni vlasnici, ali da se upravljanje azilom ugovara na godišnjem nivou putem javnog poziva, što uključuje hvatanje napuštenih i izgubljenih pasa, pružanje odgovarajućeg smeštaja, prehrane, veterinarske brige i drugo, piše Klix.ba.

 

 

– U poslednjih pet godina, uložena su značajna sredstva u izgradnju objekata i poboljšanje uslova rada azila: izgrađen je prostor za osoblje i veterinarsku službu, boksovi za manje pse, karantin za opasne pse te pet volijera sa nadstrešnicama. Takođe, izvedena je instalacija električne energije, postavljena javna rasveta, ugrađen videonadzor i ostvarena povezanost na vodovodnu mrežu. U sklopu ovih poboljšanja rešena je i odvoda oborinskih voda i uređen pristupni put objektima. Sve je ovo rađeno kako bi se poboljšali uslovi za boravak zbrinutih pasa, kažu iz Opštine Tešanj te dodaju:

– U četvrtak, 17. avgusta po prijavi incidenta u azilu na lice mesta je upućen stručni saradnik koji prati rad azila. Nadležna služba odmah je obavestila Kantonalnu inspekciju i pozvala policiju, koji su po prijavi izašli na lice mesta. Nakon temeljite istrage celokupnog slučaja, biće poduzete odgovarajuće mere protiv odgovornih, koji su uključeni u ovaj incident. Napominjemo da u nadzoru nad radom azila do sada nisu evidentirani slični slučajevi i da Opština Tešanj osuđuje svaki oblik ugrožavanja zdravlja ili života pasa i drugih životinja – saopšteno je iz Opštine Tešanj.

Građani Tešnja nakon što su saznali za dešavanja u azilu juče su se spontano okupili pred kapijom u nameri da pomognu, volontiraju, a kako se navodi na Fejsbuku, Udruženje mladih ForTe Tešanj koje vodi azil za pse im je pozvalo policiju.

– Unazad mesec dana shvatamo da je azil više puta obijan u toku noći, a onda je kulminiralo agresivnim činom, čiji je cilj uništenje naše ideje, i najtužnije je što su životinje žrtvovane na tom putu! Da se radi o verovatno ozbiljno psihički poremećenoj osobi koja snima rezultat svog nedela i kao takav emituje u javnosti cilj je više nego jasan. Zato Udruženje će dati sve od sebe da se dokaže supstanca kojim su tretirane životinje, da bi izazvale agresivnost, dati na uvid službama sigurnosne kamere, a vi dragi prijatelji pomozite da istrajemo u ovoj nepravdi koja nas je zadesila – poručili su iz Azila za pse.

Za sada nije poznato kako je došlo do toga da psi jedu jedni druge, a svi detalji, kao i sumnja da im je ubačeno nešto u boksove da pojedu, biće poznati u narednih nekoliko dana

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike