Stočar našao mrtvu bebu u bunaru! Policija dve nedelje tragala za majkom

17.08.2023

12:58

0

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjakinja od 30. jula do 4. avgusta 2023. na širem području opštne Perušić, počinila navedeno kazneno delo na štetu tek rođenog deteta.

Stočar našao mrtvu bebu u bunaru! Policija dve nedelje tragala za majkom
Ilustracija - Copyright Pixabay

Policijska uprava ličko-senjska objavila je da je uhapsila ženu koja je pre dve nedelje, 4. avgusta, ubila novorođenče.

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno 4. avgusta 2023. godine.

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno delo teškog ubistva. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit porodice nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja kriminalističkog istraživanja - objavila je policija.

Portal Slobodna Lika objavio je da je telo novorođenčeta nađeno u seoskom bunaru u mestu Prvan Selo kod Perušića. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar kada je došao da uzme vodu iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju, pa se pretpostavlja da je tamo dovezeno.

Pixabay
 

Devojka ispitana, određen joj istražni zatvor

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je objavilo kako su uhapšenu devojku ispitali u ponedeljak 15. avgusta.

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjakinja od 30. jula do 4. avgusta 2023. na širem području opštne Perušić, počinila navedeno kazneno delo na štetu tek rođenog deteta. 

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sudiji istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od uticanja na svedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno delo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti dela posebno teške.

Stočar koji je našao bebu: Od tada ne spavam

Lički stočar koji je pronašao bebu rekao je da je užasnut.

- Ja sam toliko užasnut da ne znam što bih uopšte rekao. Sve što sam mogao i znao odmah sam rekao policiji koju sam nazvao. Od tada ne spavam. Užasno je to. Idete po vodu i onda se skamenite zbog onog što vidite. Ne možete verovati svojim očima. Bez reči sam. I ne bih dalje ništa govorio - rekao je za Jutarnji list.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike