ISPRAVKA: Stanje povređenih u krvavom piru u Gradačcu

11.08.2023

15:57

0

Policijske snage su i dalje na terenu

ISPRAVKA: Stanje povređenih u krvavom piru u Gradačcu
Masakr u Gradačcu - Copyright AP Photo

Tri osobe ranjene su u današnjem krvavom piru koji se desio u Gradačcu kada je Nermin Sulejmanović ubio suprugu i još dve osobe.

Kako je za portal "Avaza" potvrđeno iz UKC-a Tuzla, hospitalizovana je jedna ženska osoba koja se nalazi na klinici za anesteziologiju i reumatologiju zbog prostrelne rane grudnog koša.

ISPRAVKA: Vest da je policijac ranjen u Gradačcu preminuo je lažna


Portal 24sedam.rs je dana 11.08.2023 objavio tekst pod naslovom "Još jedna žrtva masakra u Gradačcu: "Policajac podlegao povredama nakon reanimacije" koji je u sebi sadržao netačnu informaciju o smrti policajca ranjenog tokom zločina u Gradačcu.

Na osnovu analize fekt ček portala "Raskrinkavanje.ba" sporni delovi teksta su izmenjeni i uklonjeni, a promenjen je i njegov naslov.

- Druga osoba se nalazi na ortopediji, a reč je o muškarcu N.P. zbog povreda donjih ekstremiteta. Treća osoba bila je primljena na kliniku za anesteziologiju i reumatologiju, ali je nakon reanimacije, nažalost, proglašena smrt - rekla je za portal "Avaza" portparolka UKC-a Tuzla Ersija Aščerić.

Podsetimo, iz Tužilaštva je ranije rečeno da su ranjene punoletne osobe. 

Ko je ubica iz Gradačca?

Nermin Sulejmanović od ranije je poznat organima gonjenja. On u dugogodišnjoj kriminalnoj karijeri ima niz teških dela.

Tokom 2016. godine za njim je Kantonalni sud u Tuzli raspisao međunarodnu poternicu zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Najpoznatiji je po tome što je 2014. godine uhapšen u velikoj policijskoj akciji "Nikita" zajedno sa još 10 dilera. Oni su pokušali da prokrijumčare čak 806 kilograma trave iz BiH za Hrvatsku. Organizator svega je bio Albanac Gjovalin Vuksanaj.

Ranije, 2014. godine, je bio uhapšen u Gradačcu kao član kriminalne grupe Emira Kodžage. Na teret im je stavljeno da su se godinama bavili trgovinom droge.

Sulejmanović je više puta privođen radi tuča i nasilničkog ponašanja, a na društvenim mrežama je objavljivao i svoje slike na kojima se vidi kako ga policija vodi s lisicama. Osim kriminalnog, Sulejmanović ima i sportsku pozadinu. Prošlog leta je u Pragu osvojio prvo mesto u bodibilding takmičenju. U pitanju je bilo međunarodno takmičenje IFBB diamond cup, piše sarajevski portal Raport.

- Radi se o punoletnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo. Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji s istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac - rečeno je ranije iz Tužilaštva TK. 

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike