Tragedija u Hrvatskoj! Poginuli mladi putari: Muškarac ih pregazio u zaustavnoj traci

09.08.2023

22:11

0

Kamion je naleteo na njih i na patrolno vozilo koje je bilo u zaustavnoj traci i propisno obeleženo

Tragedija u Hrvatskoj! Poginuli mladi putari: Muškarac ih pregazio u zaustavnoj traci
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dvojica radnika Hrvatskih auto-puteva poginula su jutros u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Rijeka -Zagreb u smeru glavnoga grada između Ravne Gore i Vrbovskog.

Kamion je naleteo na njih i na patrolno vozilo koje je bilo u zaustavnoj traci i propisno obeleženo.

Kako je javio HRT, kamionom koji je naleteo na radnike HAC-a upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine (64). On je zadržan u riječkom Kliničkom bolničkom centru na lečenju, ali zasad nije poznato o kakvim se povredama radi.

Alkotest vozača kamiona navodno je pokazao 0.0 promila.

Jedan radnik je pukom srećom izbegao nalet kamiona i nije povređen u nesreći, ali dva radnika kamion je udario i na mestu su poginuli.

Saobraćaj deonicom između petlje Ravna Gora i Vrbovsko do 12 sati bio je u potpunosti u prekidu. Normalizovan je tek u kasnijim popodnevnim satima.

- Uviđaj je završen, sledi nam kriminalističko istraživanje. Kako su informacije tajne, ne mogu vam dati druge podatke. Ne mogu vam reći šta je s vozačem, međutim po završetku kriminalističkog istraživanja pretpostavljam da će uslediti kaznena prijava policijske uprave prema Državnom tužilaštvu, a zatim i istraga Državnog tužilaštva - rekla je za HRT Sonja Jazbec, zamenica opšinskog državnog tužioca u Rijeci.

Policija se još nije oglasila s uzrokom i detaljima nesreće.

Saobraćajna nesreća dogodila se nakon završetka radnog zadatka i pripreme patrolnog vozila za odlazak s lokacije. Kako navodi HAC u saopštenju, teretno vozilo naletelo je na radnike i patrolno vozilo koje je bilo u zaustavnoj traci i propisno obeleženo.

- Tačan uzrok nesreće znaćemo po okončanju istražnih radnji nadležne policijske uprave - naveli su.

Oglasio se Sindikat

- U ovom slučaju teško je komentarisati šta se dogodilo, međutim teško je da se jedno takvo vozilo pri punoj brzini zabije u vozilo koje je propisno označeno, koje ima jedan veliki svetlosni portal, pre toga je i signalizacija u dužinih nekih 800 metara koja obaveštava da su radovi i da pri punoj brzini bez kočenja neko na njih naleti i da ih ubije, strašno - ističe Anđelko Kasunić, predsednik Nezavisnog putarskog sindikata.

Nažalost, nesreće poput ove nisu retkost. Samo u poslednjih šest godina na hrvatskim auto-putevima zabeleženo je 30 naleta na vozila i radnike HAC-a, od kojih četiri sa smrtnim ishodom radnika.

Iz HAC-a izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a porodicama nastradalih radnika iskazuju saučešće

- Ovim putem apelujemo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uslovima na putu. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci saobraćajnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju auto-puteva - saopštio je HAC.

- Molimo za razumevanje u ovom teškom trenutku za porodice naših radnika, kao i za našu firmu - dodaje se.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike