Oglasile se sirene u Hrvatskoj! Nadire voda iz reke Drave (FOTO)

08.08.2023

11:34

0

Prema hidrološkim merenjima DHMZ-a,vodostaj Drave u Botovu jutros je iznosio 603 centimetra, i dalje je "u crvenom".

Oglasile se sirene u Hrvatskoj! Nadire voda iz reke Drave (FOTO)
Copyright Tanjug/HINA

U mestu Torčec u Koprivničko- križevačkoj županiji jutros su se oglasile sirene za opštu opasnost zbog mogućeg nadiranja vode iz reke Drave.

Reč je o naselju u Opštini Drnje koja je već delimično poplavljena. U prepodnevnim satima dravska voda okružila je Starogradsku ulicu i Tore u Sigecu, a 20-ak stanovnika je evakuirano i smešteno u Društveni dom u Peterancu. Vodostaj Šoderice nekontrolisano raste i ugrožene su vikendice, pišu hrvatski mediji.

Prema hidrološkim merenjima DHMZ-a,vodostaj Drave u Botovu jutros je iznosio 603 centimetra, i dalje je "u crvenom". Načelnik Štaba Civilne zaštite Opštine Drnje Nikola Grčić izjavio je za zagrebačku N1 televiziju da je situacija na tom području gora nego 2014.

"Sad je kritičan i potok uz Dravu. Maksimalno smo na terenu i trudimo se da odbranimo od predstojećeg talasa", kazao je Grčić. Noć u Opštini Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji je prošla dobro, ali dodatni problem stvaraju puno jezero Šoderica i proboj Drave u gradskom delu, rekao je u utorak Hini načelnik opštine Drnje Petar Dombaj.

"Sve je pod kontrolom u delu gde smo se najviše bojali. No, dodatni problem nam stvara jezero Šoderica i proboj Drave na gradskom delu. To je ono što niko nije mogao predvideti, da će jezero Šoderica biti toliko puno vode. To nam stvara probleme u uzvodnom delu Glibokoga, gde smo kao zadnju opciju pustili protok vode prema Dravi", kazao je Dombaj.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike