Američki vojnici u Splitu "očekuju neočekivano": Gostoprimstvo hrvatskih devojaka i ove godine na vrhuncu uz "Tinder", muškarci gunđaju

28.06.2023

19:44

0

Hrvati i Hrvatice se prijateljski ponašaju i pružaju im gostoprimstvo, a vojnicima je važno da se, u pauzi između vojnih zadataka, dobro zabave i iskoriste nečije supruge, ćerke, sestre...

Američki vojnici u Splitu "očekuju neočekivano": Gostoprimstvo hrvatskih devojaka i ove godine na vrhuncu uz "Tinder", muškarci gunđaju
Vojnike zabavljaju mlade Hrvatice - Copyright Profimedia

Američki nosač aviona na nuklearni pogon "USS Gerald R. Ford" uplovio je pre dva dana u Split, a kako je saopštila američka Ambasada u Hrvatskoj ova poseta "služi i unapređenju odnosa SAD i Hrvatske jer dve nacije rade zajedno na stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu regiona".

U saopštenju je dalje navedeno i kako je ovo prilika da se posada američke mornarice "upozna sa Splićanima, kao i njihovom istorijom i kulturom".

I prošle godine je u splitsku luku stiglo 5.000 ratnih brodova sa 5.000 vojnika, i to posle velike vojne vežbe "Neptune Strike 22".

Meštani su sa velikim oduševljenem dočekali Amerikance, ni ne slutivši da će mladi mornari uskoro poželeti da se u slobodno vreme malo i zabave.

Kako je počela letnja sezona, tako i ove godine mladići iz američke vojske traže predah i zabavu u primorskim gradovima u Hrvatskoj.

Veoma je transparentno istakao ovu činjenicu i kapetan Gevin Daf koji je, najavljujući prošlogodišnju posetu Splitu, rekao da će to biti "još jedna jedinstvena prilika da mornari budu nagrađeni izlaskom".

Kako smo već pisali, vojnici ne gube vreme i koriste razne "dejting" aplikacije preko kojih lako dolaze do isto tako lakih žena.

Profimedia
 

Tinder "gori", Hrvati zabrinuti 

Kako su još prošle godine isticali hrvatski mediji, od dolaska Amerikanaca u Split, aplikacija za upoznavanje Tinder je doživela procvat, a američki vojnici tražili su žene koje bi im pružile razne vrste zadovoljstava.

"Hteo bih da upoznam mladu i zgodnu Hrvaticu, smeštaj nemam", " Ima li neka zgodna mlada Hrvatica da se upoznamo i pokaže mi grad ", "Tražim ozbiljne žene za dopisivanje", samo su neki od "oglasa" koje kače mladi američki vojnici.

Ima i onih koji su zainteresovani isključivo za mlade Hrvate.  

- Tražim mišićave muškarce, ovde sam nekoliko dana. Dopisivanje za početak. Može da mi pokaže grad, možemo zajedno i u neku gradsku teretanu - napisao je još jedan mornar.

Čini se da interesovanje američkih vojnika za Hrvate i Hrvatice i ove godine ne jenjava, te mediji u Hrvatskoj sa ponosom ističu da osim hrane i mora nude i "noćni život".

 

 

Zna se šta noćni život mladih uglavnom podrazumeva, pa tako jedan od mornara, uz konstataciju da su žene u Splitu prelepe, ponosno ističe da "očekuje neočekivano".

Prirodne lepote i hranu ističu samo onako uzgred, dok je jasno da su mlade Hrvatice, ali i Hrvati, itekako voljni da pruže svaku vrstu zadovoljstva američkim vojnicima.

S druge strane, mladići iz Splita, ali i očevi mladih devojaka nisu baš oduševljeni onime što traže američki vojnici u njihovom gradu. To se može videti i po komentarima na internetu.

- Ovo je sramota i za ovaj grad i za državu. Mi se javno hvalimo kako će nam se Amerikanci zabavljati sa ćerkama, devojkama, sestrama i ženama - glasi jedan od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Iskorišćavanje malih naroda 

Američki vojnici se, nesumnjivo, odlično provode u Hrvatskoj, uživajući sa, verovatno  i tuđim ženama, ali ono što je važno napomenuti jeste činjenica da se kroz ovakvo ponašanje vidi i odnos SAD-a prema malim narodima.

Hrvati i Hrvatice se prijateljski ponašaju i pružaju im gostoprimstvo, a vojnicima je važno da se, u pauzi između vojnih zadataka, dobro zabave i iskoriste nečije supruge, ćerke, sestre... 

Slična situacija zadesila je i Avganistance kada je Amerika nepozvana došla u tu zemlju i izazvala rat koji je trajao gotovo 20 godina. Za to vreme poginulo je više stotina hiljada civila, a broj izbeglica je višestruko veći. Vašington je zatim dao privilegije Avganistancima koji su bili spremni da izdaju svoju zemlju i narod i sarađuju sa Amerikancima. Ti ljudi su, u odnosu na svoje sunarodnike imali veće plate, živeli u boljim delovima grada i posedovali luksuzne nekretnine i automobile.

Profimedia
 

Ipak, kada su odlučili da se povuku, Amerikance više nije bilo briga za svoje sluge. Čak su im i vojni psi bili važniji, tako da su u svoje avione ukrcali njih umesto avganistanskih kolaboracionista. Svoje dotadašnje sluge su ostavili na milost i nemilost novim vlastima na čelu sa Talibanima, koji se i danas, nimalo nežno, obračunavaju sa njima.

To je Zapadnjački modus operandi već vekovima. Iskorišćavanje malih naroda koji su spremni da im služe se samo nastavlja i danas. Razlika je samo što neke zemlje, poput Srbije, žele da vode suverenu politiku i neće nikome da služe. Neke druge, poput naših zapadnih komšija, nemaju takve ambicije i samo nastavjaju politiku slugeranjstva koju su sprovodile vekovima.

Hrvate za suverenost njihove zemlje nije mnogo briga, a Hrvatice još manje. One ovih dana očigledno imaju druga interesovanja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike