Tinder gori: Hrvatske žene služe za zadovoljavanje američkih vojnika

13.02.2022

17:25

1

Autor: 24sedam

Najviše su zabrinuti očevi mladih Splićanki, ali i mladići koji se plaše da bi mogli ostati bez svojih devojaka

Tinder gori: Hrvatske žene služe za zadovoljavanje američkih vojnika
amerikanci hrvatice - Copyright Profimedia

Nosač aviona na nuklearni pogon Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država USS Harry S. Truman i fregata Ratne mornarice Kraljevine Norveške HNoMS Fridtjof Nansen upolovili su pre dva dana u splitsku luku. Ratni brodovi, sa 5.000 vojnika, su do Splita stigli posle velike vojne vežbe "Neptune Strike 22" koja se do 4. februara održavala u Jadranskom moru, a u kojoj je učestvovala i hrvatska mornarica.

Hrvatski politički vrh, kao i mediji, su oduševljeni dolaskom Amerikanaca u ovu zemlju. Tako je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić s ponosom istakao “kvalitetnu saradnju s američkim saveznicima i partnerima, a mediji usplahireno pišu o uplovljavanju “američke nuklearne grdosije u hrvatske vode”.

Profimedia
 

Amerikanci, s druge strane, ne razmišljaju mnogo o “partnerstvu” i “saradnji”, nego u Hrvatskoj traže zabavu. To je otvoreno rekao i komadant nosača, kapetan Gevin Daf koji je, najavljujući posetu Splitu, rekao da će to biti "još jedna jedinstvena prilika da mornari budu nagrađeni izlaskom".

Naravno, poznato je kakav provod u izlascima traže mornari i vojnici posle duge plovidbe. Danas, za razliku od prošlih vremena, do takve zabave je, zahvaljujući tehnologiji, mnogo lakše doći. Američki vojnici zato ne sede skrštenih ruku.

Očevi i mladići zabrinuti

Kako pišu hrvatski mediji, od dolaska Amerikanaca u Split, aplikacija za upoznavanje Tinder je eksplodirala, a američki vojnici traže partnerke, ali i partnere. Zbog toga su na muci očevi mladih Splićanki, ali i mladići koji se plaše da bi mogli ostati bez svojih devojaka.

- Hteo bih da upoznam mladu i zgodnu Hrvaticu, smeštaj nemam - piše tamnoputi američki mornar na toj dejting-aplikaciji.

- Ima li neka zgodna mlada Hrvatica da se upoznamo i pokaže mi grad - nadalje se piše na Tinderu.

- Tražim ozbiljne žene za dopisivanje - napisao je mladić od 23 godine koji traži samo žene starije od 40 godina.

Profimedia
 

- Muškarac sam, volim sve sportove i tražim isto tako sportske i muževne momke za zabavu. Nemam smeštaj - napisao je jedan Afroamerikanac koji navodi i da je mornar na američkom brodu USS "Harry S. Truman".

- Tražim mišićave muškarce, ovde sam nekoliko dana. Dopisivanje za početak. Može da mi pokaže grad, možemo zajedno i u neku gradsku teretanu - napisao je još jedan mornar.

Lekari upozoravaju devojke da budu oprezne

Da se nešto događa u gradu primetili su i u splitskim apotekama gde kažu da je skočila prodaja kontraceptivnih sredstava, ali ne u tolikoj meri koliko bi moglo da se očekuje, pa upozoravaju svoje sugrađane, naroito mlade devojke, da budu pažljive.

Profimedia
 

- Ti mladići će ovde ostati samo par dana i možda se nikad neće vratiti. Naše devojke to treba da znaju. Posebno treba da se paze polno prenosivih bolesti, jer je poznato da se ti mladići tako ponašaju u svakoj luci gde njihovi brodovi uplove. I sama sam bila mlada i znam da vojnici mogu da izgledaju primamljivo, ali ipak treba da budu oprezne – ispričala je jedna starija apotekarka.

Iskorišćavanje malih naroda vekovni modus operandi Zapada

Iz ponašanja američkih vojnika u Splitu, može da se vidi jedna mnogo važnija stvar, a to je odnos SAD prema narodima koji im služe. Dok Hrvati praktično, kao Nemce 1941. godine, Amerikance dočekuju sa pesmom i cvećem, vojnici iz SAD razmišljaju samo o njihovim suprugama, sestrama i ćerkama.

Nešto slično smo mogli da vidimo i u Avganistanu. Amerika je nepozvana došla u tu zemlju i izazvala rat koji je trajao gotovo 20 godina. Za to vreme poginulo je više stotina hiljada civila, a broj izbeglica je višestruko veći. Vašington je zatim dao privilegije Avganistancima koji su bili spremni da izdaju svoju zemlju i narod i sarađuju sa Amerikancima. Ti ljudi su, u odnosu na svoje sunarodnike imali veće plate, živeli u boljim delovima grada i posedovali luksuzne nekretnine i automobile.

Tanjug/AP Photo/Chris Seward
 

Međutim, kada su konačno odlučili da se povuku, Amerikance više nije bilo briga za svoje sluge. Čak su im i vojni psi bili važniji, tako da su u svoje avione ukrcali njih umesto avganistanskih kolaboracionista. Svoje dotadašnje sluge su ostavili na milost i nemilost novim vlastima na čelu sa Talibanima, koji se i danas, nimalo nežno, obračunavaju sa njima.

Istu situaciju vidimo ovih dana u Ukrajini. Dok Vašington gura tu zemlju u sukob sa Rusijom, SAD i Velika Britanija istovremeno evakuišu svoje diplomate, a svojim građanima poručuju da se vrate kući jer u slučaju rata neće moći da ih spasavaju. S druge strane, za Ukrajince ih nije briga. U slučaju rata sa Rusijom, Kijev nema nikakve šanse za pobedu i jedino što može da dobije u tom sukobu jeste hiljade mladića u sanducima. Amerikance, međutim, za to nije briga. Oni su spremni da se bore s Rusijom do poslednjeg Ukrajinca.

To je Zapadnjački modus operandi već vekovima. Iskorišćavanje malih naroda koji su spremni da im služe se samo nastalja i danas. Razlika je samo što neke zemlje, poput Srbije, žele da vode suverenu politiku i neće nikome da služe. Neke druge, poput naših zapadnih komšija, nemaju takve ambicije i samo nastavjaju politiku slugeranjstva koju su sprovodile vekovima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike