Banjalučanku napalo jato pomahnitalih vrana: Završila u Hitnoj pomoći sa zavojem na glavi - "Bilo je kao u horor filmu"

16.06.2023

00:50

0

Prema rečima ove meštanke, dok je, idući na posao, prolazila Bulevarom cara Dušana, nekoliko agresivnih ptica ju je udaralo krilima i kljucalo po glavi

Banjalučanku napalo jato pomahnitalih vrana: Završila u Hitnoj pomoći sa zavojem na glavi - "Bilo je kao u horor filmu"
Ilustracija - Copyright Pixabay/zimt2003

Ni šta ju je snašlo, ni kako da se odbrani, nije znala četrdesetdvogodišnja Banjalučanka, kada ju je u centru grada napalo jato pomahnitalih vrana, zbog čega se, šokirana i uplašena, potom obratila Hitnoj pomoći, odakle je izašla sa zavojem na glavi.

Prema rečima ove meštanke, dok je, idući na posao, prolazila Bulevarom cara Dušana, nekoliko agresivnih ptica ju je udaralo krilima i kljucalo po glavi, u utorak, 13. juna, oko 8.15.

"Uspela sam nekoliko puta da ih zbacim sa glave, počela sam trčati i u tom momentu naišla je jedna moja poznanica, koja je uspela nekako da otera vrane. Sve to pratila je užasna buka, koju su vrane stvarale. Osećala sam se kao da sam deo jednog horor filma", rekla je ona.

Dodala je da je vrisak i zvanje u pomoć njena koleginica čula, te je automobilom došla ispred napadnute Banjalučanke kako bi posetile Hitnu pomoć.

"Tamo su mi pregledali glavu, dali sve šta treba, antitetanus, antibiotik, s uputom kako dalje", objasnila je ona.

Dodala je da su joj doktori ustanovili stanje šoka i panike te su joj dali i terapiju za smirenje.

Pixabay
 

"Još sam u šoku, plašim se i goluba", rekla je ona.

Kako dalje ističe, vrane su bile glasne i uznemirene te su ona i suprug zvali nadležne, kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

"Kada je ekipa, sastavljena od komunalnog inspektora u pratnji dva vatrogasca, izašla na teren, vodom iz creva su rasterali vrane i rekli da gnezda nema, a takođe smo dobili odgovor da je to sve što su mogli uraditi", ispričala je ona.

Dodaje da je na pitanje ko se bavi ovakvim problemom, dobila odgovor da su svi koji su nadležni uradili što su mogli.

"Bez obzira na to što je u blizini dečje igralište, nadležni su nemoćni. Takođe su mi rekli da ih mi uklonimo ako se bojimo, jer oni ne smeju zbog udruženja za zaštitu životinja te da oni vrane ne mogu čuvati niti dežurati na tom mestu", istakla je zabrinuta Banjalučanka.

Sa druge strane, iz Gradske uprave poručuju da je, po prijavi građana, izvršen komunalno-inspekcijski nadzor u vezi sa napadom vrana na prolaznike na Bulevaru cara Dušana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike