Jaka kiša na severu BiH, bujice poplavlile saobraćajnice: Pred stanovnicima je besana noć

30.05.2023

22:48

0

Situacija je alarmantna i u Tuzli gde su zbog velike količine kiše poplavljene glavne gradske saobraćajnice

Jaka kiša na severu BiH, bujice poplavlile saobraćajnice: Pred stanovnicima je besana noć
nevreme u BiH napravilo poplave - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk

U vremenskoj nepogodi sa jakom kišom koja je danas pogodila severoistok, sever i delimično istok i centralni deo BiH, u nekoliko mesta su poplavljeni putevi i kućna dvorišta, ali za sada nije prijavljeno da je voda ušla i u objekte.


Portal Kilx.ba prenosi da je situacija trenutno najgora u Tesliću gde se izlila reka Brezna zbog čega je blokiran magistralni put Banja Luka - Teslić, kod skretanja za naselje Jasenova.

Na putu Blatnica - Teslić kod Slatine, voda je poplavila kolovozne trake, a u jednoj ulici u Prnjavoru je došlo do izlivanja kanalizacije u dvorišta privatnih kuća.

 

 


Situacija je alarmantna i u Tuzli gde su zbog velike količine kiše poplavljene glavne gradske saobraćajnice, a u nekim delovima grada vozači su bili prinuđeni da zaustave vozila i sačekaju da se nivo vode smanji kako bi mogli da nastave kretanje s vozilom.

U izveštaju sarajevskog portala se podseća da ovakvo plavljenje tuzlanskih ulica nije retkost s obzirom na to da loši gradski odvodni sistem ne može da primi velike količine vode.

Bujične poplave na saobraćajnicama prijavljene su i kod Viteza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a slična situacija je i u Lukavcu i Gradačcu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike