Druženje maturanata zamalo da se završi tragično: Mladići spasli dečaka od utapanja u reci kod Mostara (VIDEO)

29.05.2023

22:10

0

Majka jednog od hrabrih mladića je upozorila na opasnosti koje vrebaju zbog nebrige oko bazena na Bunici

Druženje maturanata zamalo da se završi tragično: Mladići spasli dečaka od utapanja u reci kod Mostara (VIDEO)
Mostar - Copyright Foto: Pixabay

Tri mladića su spasla dečaka od utapanja u reci Bunici kod Mostara tokom jučerašnjeg dana, a njihov hrabri podvig je podeljen na društvenim mrežama uz poziv gradskih vlasti da se na tom lokalitetu poduzmu potrebne sigurnosne mere.

Majka jednog od hrabrih mladića je upozorila na opasnosti koje vrebaju zbog nebrige oko bazena na Bunici, gde veliki broj građana tokom ljetnih dana dolazi na kupanje, u nadi da će ljudi koji mogu nešto učiniti reagovati i shvatiti ozbiljno situaciju dok se nije dogodio neželjeni scenarij, prenosi Srpskainfo.

Podseća da prelaz preko bazena nema mosta, te da betonski blokovi koji se sklone zimi nisu vraćeni, kao i da se ne može sila vode lako ukrotiti.

- Juče, nakon izlaska iz vode, moj sin je primetio da se jedno dete od 12 ili 13 godina bori da ostane na površini vode i iskoprca iz brzaka koji se stvorio na strani od Malog polja, baš tamo gde nedostaju betonski blokovi i gde je sila vode jaka, stvarajući brzake, te bez razmišljanja ponovo skočio u vodu da bi mu pomogao. Ali strah, grč, opuštenost deteta nisu mu dali da ga sam izvuče, jer morao je čuvati i sebe zakačivši se jednom nogom za betonski blok koji je pod vodom, a i njega, i boriti se protiv brzaka, pa je pozvao kolegu iz društva, inače momka koji je iz Južne Afrike, a u Mostaru pohađa koledž, te su na svu sreću uspeli spasiti dete, a i sebe – navela je majka hrabrog dečaka u crvenom kupaćem šortsu.

Ističe da je juče njen sin, nakon uspešno završene srednje škole i održane mature, zajedno sa svojim društvom otišao na Bunicu, gde se jedno druženje moglo tragično završiti.

Upozorila je i roditelje da razgovaraju sa svojom decom, te da ih upozore na moguće opasnosti, navodeći kako današnja deca ne znaju šta su reka i brzaci, jer su većinom na moru naučili plivati.

- Juče je bio sretan kraj, potrudimo se da i svaki naredni bude takav – poručila je majka hrabrog dečaka iz Mostara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike