U komšiluku počinju da naplaćuju tuširanje na plaži: Pola minuta – 20 centi! Razlog -"strelovit skok u potrošnji vode“

24.05.2023

11:34

0

Autor: J. S. J.

Kako je odbornicima rekao direktor „Vecle“ Danko Milohnić sistemima naplate ovog leta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima

U komšiluku počinju da naplaćuju tuširanje na plaži: Pola minuta – 20 centi! Razlog -"strelovit skok u potrošnji vode“
Toplotni talas pogodio je Adelejd - Copyright Profimedia

Odbornici Gradskog veća Grada Krka su na ovonedeljnom zasedanju razmatrali predlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Kako navodi Index.hr ta odluka omogućuje kompaniji „Vecla“ uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po ceni od 20 centi za poluminutno korišćenje tuševa.

Kako je odbornicima rekao direktor „Vecle“ Danko Milohnić sistemima naplate ovog leta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima.

Kao jedini i isključivi razlog vraćanja naplate on je naveo „strelovit skok u potrošnji vode“, do kojeg je poslednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizovanja njihovih dotadašnjih „žetonjera“ do tad postavljeni uređaji za naplatu morali da budu stavljeni van funkcije.

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje vode, a time i ugrožavanje životne sredine, rekao je Milohnić.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike