Poznat po međunarodnoj trgovini drogama i pranju novca: Ko je Dragan Gajić uhapšen u Istočnom Sarajevu?

17.05.2023

21:26

0

Autor: Lj. S.

Gajiću su lisice na ruke stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u nastavku akcije "Golub"

Poznat po međunarodnoj trgovini drogama i pranju novca: Ko je Dragan Gajić uhapšen u Istočnom Sarajevu?
Dragan Gajić - Copyright Printscreen/Interpol

Dragan Gajić (36), poznati kriminalac iz Crne Gore, ponovo je uhapšen u Istočnoj Ilidži zbog sumnje da je umešan u krijumčarenje većih količina narkotika iz te zemlje u BiH, saznaje Srpskainfo.

Gajiću su lisice na ruke stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u nastavku akcije "Golub".

Radi se o veoma ozbiljnom igraču u kriminalnim krugovima, a koji je godinama poznat svim policijama u regionu i koji je hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih dela.

Profimedia
 

Njegovo ime se više puta našlo i na Interpolovoj crvenoj poternici, međutim i pored toga nastavljao se baviti teškim krivičnim delima.

Izvor Srpskainfo otkriva da se radi osobi sa veoma dobrim kriminalnim vezama na području BiH i Crne Gore.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su u nastavku akcije "Golub" Gajića uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

- Uhapšeni se sumnjiči da je počinio krivično delo "Organizovani kriminal", a u vezi sa krivičnim delom "Neovlašteni promet opojnim drogama" - pojasnili su u MUP Srpske.

Foto MUP
 

Prva akcija "Golub" pokrenuta je sredinom marta prošle godine i tada je uhapšeno osam osoba, a među kojima je bio i Gajić.

Tada je u pretresima policija pronašla i oduzela oružje, municiju, pancirni prsluk, a u sklopu akcije, par meseci ranije i nekoliko kilograma marihuane.

Tada su osim Gajića, uhapšeni i Blaženko Rašević, Danilo Đurović, Žarko Joknić, Vlatko Blažević, Srećko Mandić, Adnan Pirić i Marija Gajić. Akcija se provodila na teritoriji Pala, Foče i Travnika.

Gajić je kum i sa Dejanom Rovčanovinom iz Crne Gore, a koji je u avgustu prošle godine uhapšen u Banjaluci, takođe zbog povezanosti sa narkoticima.

On je jedno vreme koristio i identitet Milan Bodlović, dok se krio na području BiH.

- Gajić je godinama poznat policiji kao veoma ozbiljan kriminalac. Sumnja se da je on bio glavni operativac za organizovanja transporta narkotika, prvenstveno marihuane, iz Crne Gore preko BiH. On je bio uhapšen i 15. decembra 2020. godine u Sarajevu kada se sa još jednom osobom lažno predstavljao kao policajac i pokušao izreketirati vlasnika jedne firme - pojasnio je sagovornik Srpskeinfo.

Predstavljao se i kao hrvatski policajac

Dragan Gajić uhapšen je u decembru 2020. godine sa još jednom osobom, kada je pokušao prevariti vlasnika jedne firme u Rajlovcu.

Oni su mu se tom prilikom predstavili kao policajci iz Hrvatske.

Iznenađenom vlasniku ispričali su da imaju operativna saznanja da njegova vozila osim robe, prevoze i drogu.

Njih dvojica su mu rekli da su došli u Sarajevo, da mu pomognu, da se onemogući prevoz droge.

Bili su u civilu i pokazali su mu značku MUP Hrvatske. Vlasniku firme je to bilo sumnjivo te je pozvao MUP Kantona Sarajevo da dođu i provjere muškarce.

Po dolasku patrole, lažni policajci pokušali su pobeći svojim automobilom, ali su ih pripadnici PU Novi Grad, nakon kratke potere uspeli sustići i uhapsiti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: srpskainfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike