Strašan slučaj u Crnoj Gori: Vlasnik diskoteke prodavao devojci (17) drogu, umrla posle nekoliko meseci - tužilaštvo traži ekshumaciju!

08.02.2023

22:00

0

Autor: 24sedam

Ona je nakon nekoliko meseci konzumiranja droge, najpre pala u stanje približno komi, a onda preminula u Kliničkom centru

Strašan slučaj u Crnoj Gori: Vlasnik diskoteke prodavao devojci (17) drogu, umrla posle nekoliko meseci - tužilaštvo traži ekshumaciju!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Veštak dr Nemanja Radojević rekao je da je kod sada pokojne A.V. (17) dijagnostikovano toksično oštećenje mozga, a da je smrt nastala kao posledica kombinovanog dejstva različitih supstanci, među kojima su “benzodiazepini”, to jest “ksalol”, zatim marihuana, insulin.

On je to izjavio u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Vehbo Čoković odgovara zbog krivičnog dela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Vlasnika diskoteke “Herc” optužnica tereti da je u periodu od 20. do 24. juna pretprošle godine, u prostoriji svog stambenog objekta maloletnici neovlašćeno prodao “ksalol”. Ona je nakon nekoliko meseci preminula u Kliničkom centru.

Policijski službenik uhapšen zbog heroina

Službenik Uprave policije D. Lj. (30) i još četiri osobe uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz policije Crne Gore.

Danas su, zbog sumnje da su izvršili tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojnih droga u promet, slobode lišeni D.Lj. (30) – koji je službenik Uprave policije, D.Lj. (24), D.K. (20), S.S. (24) i T.Š. (27), sva lica iz Podgorice.

U odbukcionom nalazu, veštak Radojević zaključio je da je kod A.V. (17) ustanovljeno teško hronično oštećenje mozga i zapaljenje pluća, koje predstavlja komplikaciju zdravstvenog stanja nastalo usled ranijeg trovanja lekovima, ne isključujući ni upotrebu alkohola.

Precizirao je da je toksično oštećenje mozga nastalo istog dana, odnosno neposredno pre prijema u bjelopoljsku bolnicu, a da je u daljem toku lečenja do oktobra praktično živela u stanju približnom komi.

Pojasnio da je sasvim uobičajeno da se na takvo stanje nadovezuje niz drugih stanja među kojima je bila epilepsija i infekcije, te da je u jednoj takvoj epizodi infekcije došlo do zapaljenja pluća, usled čega je umrla.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike