Dvojica Crnogoraca u balkanskom klanu uhapšenom u Urugvaju: "Pali" sa 400 kilograma kokaina, drogu iz Bolivije trebalo da prebace u Evropu

24.03.2023

23:30

0

Autor: Mi. S.

U akciji "Virtus" uhapšeno 15 osoba, a zaplenjeni su i tri automobila, kamion, traktor i dva čamca

Dvojica Crnogoraca u balkanskom klanu uhapšenom u Urugvaju: "Pali" sa 400 kilograma kokaina, drogu iz Bolivije trebalo da prebace u Evropu
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Urugvaju je, kako prenose mediji u toj državi, uhapšeno 15 osoba različite nacionalnosti, među kojima su i dvojica državljana Crne Gore, a koji su navodno bili deo balkanskog klana. Policija Urugvaja zaplenila je 400 kilograma kokaina i uhapsila više osoba.

Državljani Crne Gore, kako pišu urugvajski mediji, bili su organizatori grupe, koja je drogu iz Bolivije trebalo da prebaci u Evropu. Kokain je zaplenjen u akciji pod nazivom "Virtus".

Prema pisanju medija iz Urugvaja, balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja deluje u Evropi, a koju čine državljani Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Urugvajske vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplenile su, u istoj akciji, i tri automobila, kamion, traktor i dva čamca.

Mediji navode da se očekuju i nova hapšenja osoba uključenih u šverc 400 kilograma kokaina.

Istragu koja traje pet mjeseci vodi tužilac za narkotike Monika Ferero.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike