Pet dana je bilo dovoljno da sve maske padnu: Milatović svima stavio do znanja da će nastaviti politiku Mila Đukanovića

08.04.2023

09:14

0

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović nije gubio vreme pa je dao više izjava kojima je pokazao da je verni naslednik ideologije odlazećeg predsednika Mila Đukanovića

Pet dana je bilo dovoljno da sve maske padnu: Milatović svima stavio do znanja da će nastaviti politiku Mila Đukanovića
Copyright Ilustracija/Tanjug/Strahinja Aćimović/Pixabay/Profimedia

Samo pet dana od pobede na izborima, koju su mu doneli prvenstveno Srbi iz Crne Gore, bilo je potrebno da Jakov Milatović otkrije svoje pravo lice i pokaže da je Milo Đukanović možda otišao sa čela države, ali da njegova politika definitivno ostaje.

Naime, novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović nije gubio vreme te je, za medije iz Crne Gore i regiona, dao više izjava kojima je pokazao da je verni naslednik ideologije odlazećeg predsednika Mila Đukanovića.

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
 

Sve je počelo još u izbornoj kampanji kada je Milatović rekao je da poštuje nevladinu organizaciju Crnogorsku pravoslavnu crkvu na čijem čelu se nalazi raščinjeni sveštenik Miraš Dedeić.

Zagreb bliži od Beograda

Odmah posle pobede na izborima Milatović je najavio da će kao predsednik prvo, simbolično, posetiti Brisel a odmah posle toga Beograd. Međutim, očigledno se njegov raspored poseta ubrzo promenio s obzirom da prema najnovijoj najavi nakon Brisela odlazi u Sloveniju.

- Očekujem snažnu podršku Hrvatske. Mislim da je imamo. Očekujem i podršku Slovenije, mislim da i to imamo - rekao je Milatović.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Ljubav prema Hrvatskoj odmah je počela da cveta, s obzirom da je novoizabrani crnogorski predsednik nedavno gostovao na hrvatskoj Nova TV.

“Kosovo je nezavisno, a Srebrenica je isto što i Jasenovac”

Na pitanje hoće li Crna Gora “napraviti korak unazad od priznavanja tzv. Kosova”, Milatović je istakao da je to situacija koja je završena, što se tiče Crne Gore.

- Po meni je Kosovo međunarodno priznata zemlja - rekao je Milatović.

 

 

Na kraju, da bi svima jasno stavio do znanja da će nastaviti politiku svog prethodnika na mestu predsednika Crne Gore, Milatović je izjavio da je njegova pozicija po pitanju navodnog genocida u Srebrenici "vrlo jasna" i pri tome uporedio događaje u tom mestu sa genocidom u koncentracionom logoru Jasenovac.

- Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica... Vrlo je važno da je Međunarodni sud negde individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici... To su sve stvari koje jasno osuđujem - kazao je Milatović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike