Sramota: Jakov Milatović izjednačio Jasenovac i Srebrenicu!

07.04.2023

15:31

3

"Crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica"

Sramota: Jakov Milatović izjednačio Jasenovac i Srebrenicu!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Novoizbarani predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju navodnog genocida u Srebrenici "vrlo jasna" i pri tome uporedio događaje u tom mestu sa genocidom u koncentracionom logoru Jasenovac.

- Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica... Vrlo je važno da je Međunarodni sud negde individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici... To su sve stvari koje jasno osuđujem, kazao je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Podsetimo, pobeda Jakova Milatovića, na nedavno završenim predsedničkim  izborima u Crnoj Gori, bila je nemoguća bez jasne podrške srpskog naroda koji je nakon prvog kruga stao uz kandidata pokreta "Evropa sad".

Nažalost, iako još uvek nije zvanično stupio na funkciju predsednika, Milatović pokazuje da će biti nastavljač antisrpske politike Mile Đukanovića. 

Hrvatska bliža od Srbije

Odmah posle pobede na izborima Milatović je najavio da će kao predsednik prvo, simbolično, posetiti Brisel a odmah posle toga Beograd. Međutim, očigledno se njegov raspored poseta ubrzo promenio s obzirom da prema najnovijoj najavi nakon Brisela odlazi u Sloveniju.

- Očekujem snažnu podršku Hrvatske. Mislim da je imamo. Očekujem i podršku Slovenije, mislim da i to imamo - rekao je Milatović.

Milatović: Kosovo je međunarodno priznata zemlja

Ljubav prema Hrvatskoj odmah je počela da cveta, s obzirom da je novoizabrani crnogorski predsednik nedavno gostovao na hrvatskoj Nova TV.

Na pitanje hoće li Crna Gora “napraviti korak unazad od priznavanja tzv. Kosova”, Milatović je istakao da je to situacija koja je završena, što se tiče Crne Gore.

- Po meni je Kosovo međunarodno priznata zemlja - rekao je Milatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike