Knežević: Milatović da uvaži građane koji smatraju da je Kosovo deo Srbije!

07.04.2023

10:41

1

"Meni Brisel ne može da bude bliži od Beograda, koliko god me pritiskali"

Knežević: Milatović da uvaži građane koji smatraju da je Kosovo deo Srbije!
Milan Knežević - Copyright Profimedia

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević upitao je novoizabranog predsednika Jakova Milatovića, lidere GP Ura i Demokrata Crne Gore, Dritana Abazovića i Aleksu Bečića, da li će nakon predstojećih parlamentarnih izbora biti partneri u vlasti ili će, kako je kazao, DF-u u podeli torte pripasti samo "utuljena svećica".

"Kada se stavlja šlag na tortu ili deli ili nama samo dopadne svećica utuljena sa torte ili ćemo ovoga puta svi zajedno da učestvujemo u podeli torte”, upitao je Knežević slikovito.

Knežević je u sinoćnjoj emisiji TV Vijesti "Načisto", pitao Milatovića Abazovića i Bečiću da li se mogu obavezati da će svi nakon 11. juna napraviti parlamentarnu većinu, bez obzira na to koliko je ko osvojio glasova.

Kao primer je naveo Podgoricu, gde je vlast nakon lokalnih izbora u oktobru mogla da se formira bez Abazovićevog GP Ura, ali je ipak pozvan da bude deo gradske vlasti.

Što se DF-a tiče, Knežević je rekao da za njih ne postoje nikave smetnje, ne samo da formiraju vlast, već i da zajedno izađu na izbore.

"Mi smo stavili moratorijum na pitanja koja nas dele. Meni Brisel ne može da bude bliži od Beograda, koliko god me pritiskali", navodi Knežević.

Rekao je i da DF uvažava da je Crna Gora nezavisna država i članica NATO i da te stvar neće preispitivati.

Žele, kazao je, da budu partneri sa onima koji žele da se bore protiv nasleđa Demokratske partije socijalista (DPS) i da je bitno da oni koji su proslavljali pobedu Milatovića sa, kako je kazao, "trobojkama, pesmama o Kosovu i jedinstvu sa Srbijom, čuju da li postoji okvir za saradnju sa DF, kao što postoji na lokalnom nivou".

Ne smatra, istakao je, da će "Srbija priznati nezavisnost Kosova i da Milatović kao predsednik svih građana mora da uvaži i građane koji smatraju da je Kosovo deo Srbije".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike