DM u Hrvatskoj povukao pastu od susama sa rafova

25.03.2023

12:48

0

Konzumiranje hrane u kojoj je prisutna bakterija salmonele može uzrokovati dijareju, bolove u stomaku i povremeno povraćanje, kao i blagu temperaturu

DM u Hrvatskoj povukao pastu od susama sa rafova
profimedia-0269346956 - Copyright Profimedia

Prodajni lanac DM je iz predostrožnosti povukao "dmBio tahini pastu od susama, 250 g”, s rokovima trajanja do 21.02.2025. i 25.02.2025. jer se, kako pojašnjavaju, ne može isključiti mogućnost prisutnosti bakterije salmonele u tim proizvodima.

- S ciljem osiguravanja najviše stepena sigurnosti proizvoda i kupaca, molimo kupce da provere jesu li kupili dmBio tahini pastu od susama, 250 g, navedenih rokova trajanja, te da proizvod ne konzumiraju već da ga vrate u prodavaonicu gde će im biti osigurana zamena proizvoda ili povraćaj novca. Proizvod se može vratiti otvoren ili neotvoren i bez računa ukoliko ga ne posedujete - ističe se u saopštenju.

Nema ga u Srbiji

DM Srbija je saopštila da se sporni proizvod sa navedenim rokovima trajanja ne nalazi u prodaji u Srbiji i da se neće ni nalaziti.

Ostali proizvodi iz dmBio asortimana nisu pogođeni ovim povlačenjem a rok upotrebe je lako vidljiv na zadnjoj strani pakovanja proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Konzumiranje hrane u kojoj je prisutna bakterija salmonele može uzrokovati dijareju, bolove u stomaku i povremeno povraćanje, kao i blagu temperaturu. 

Simptomi obično nestaju nakon nekoliko dana. U slučaju teških ili dugotrajnih simptoma, potrebno se obratiti lekaru, navodi se, uz izvinjenje kupcima, u saopštenju DM-a.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike