Episkopi SPC-a stali uz Andriju Mandića: Oni koji su do 2020. godine vodili državu nisu napustili "anticrkvenu retoriku" i politiku podela

17.03.2023

16:50

0

Mitropolija crnogorsko-primorska se oglasila povodom predstojećih izbora i pozvala verni narod da izađe 19. marta

Episkopi SPC-a stali uz Andriju Mandića: Oni koji su do 2020. godine vodili državu nisu napustili "anticrkvenu retoriku" i politiku podela
Andrija Mandić - Copyright ATA Images/Milan Maričić

Tri episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) su izrazila svoju podršku Andriji Mandiću, predsedničkom kandidatu Demokratskog fronta (DF) uoči izbora 19. marta. 

Episkopi Metodije i Atanasije, kao i Vikar Patrijarha Porfirija, zajedno su se pojavili u javnosti sa Mandićem i podržali njegovu kampanju.

Episkopi su naglasili da je njihova podrška i pojava sa Mandićem u javnosti isključivo duhovne prirode, te da su se odlučili da se pojave sa kandidatom iz verskih razloga.

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska se oglasila povodom predstojećih izbora i pozvala verni narod da izađe 19. marta i ne dozvoli bogoboračkim snagama bivšeg režima da se vrate na vlast.

Ocenili su da političke snage koje su do 2020. godine vodile državu nisu napustile "anticrkvenu retoriku" i politiku podela, rekavši da blagoslov crkve imaju svi koji se bore za prevazilaženje anomalija štetnih po društvo, a opasnih po crkvu.

Kazali su da "sa žaljenjem i zabrinutošću" konstatuju da političke snage koje su do 2020. vodile državu i koje su "najodgovornije za pomenutu krizu", i dalje ne napuštaju "anticrkvenu retoriku, klevetajući Crkvu i nastojeći da se podele u narodu koje su sami izazvali još više prodube".

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart, a potpise za kandidaturu prvi je uspeo da skupi upravo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić koji će na glasačkom listiću da bude pod rednim brojem 3.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike