Misterija TV duela Mandića i Đukanovića: Milo je po prvi put sakrio jednu stvar... (FOTO)

17.03.2023

11:38

0

Đukanović je prvi put gostovao u političkoj debati od 2006. godine

Misterija TV duela Mandića i Đukanovića: Milo je po prvi put sakrio jednu stvar... (FOTO)
Copyright Printscreen/Prvacg

Debata predsedničkih kandidata Mila Đukanovića i Andrije Mandića, koja se sinoć emitovala na Prvoj televiziji, u kojoj je aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, argumentovano, politički apsolutno potučen na svim poljima od strane kandidata DF-a, otkrila je jedan zanimljiv detalj koji su svi koji su emisiju pratili mogli primetiti.

Naime, u sinoćnjem javnom nastupu Đukanović se, pored činjenice da je poslednji put gostovao u političkoj debati 2006. godine, po prvi put u jednoj televizijskoj emisiji pojavio bez jednog od više skupocenih satova, koje, kako je utvrđeno, šef Demokratske partije socijalista posjeduje u višemilionskim vrednostima.

Printscreen/Prvacg
 

Đukanović neprikosnoveni lider DPS-a i okosnica bivšeg režima, koji je u prethodnom trodecenijskom periodu bio simbol sumnjivog i naprasnog bogaćenja, a sve to uporedo sa vršenjem najviših državnih funkcija, godinama je pažnju javnosti privlačio skupocenim odevnim predmetima, kojima je i na taj način želeo demontstrirati svoju moć, a isto tako predstavljao potpunu otuđenost od naroda, koji je svojom vladavinom doveo do prosačkog štapa, piše Borba.

O kolekciji Đukanovićevih satova više puta se pisalo. Prvo je predsednik Atlas grupe, objavio fotografije Đukanovića sa satovima koji, prema njegovim rečima, vrede oko 1,3 miliona eura.

Nedugo zatim, kolekcija satova Đukanovića ponovo se našla u fokusu pošto je o njoj Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) morala ponovo da odlučuje na osnovu inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Epilog ni danas nije poznat.

Za sada je dokazano da posjeduje tri vrtoglavo skupa sata, koja zajedno vrede 1.376.364 eura.

Prvi među njima je Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vredan 1.150.659 evra. Kućište ovog sata od 18-karatnog zlata, prečnika 42,8 mm i visine 16,25 mm, ima zlatni brojčanik, kao i anti-reflektujuće staklo od safira sa prednje i zadnje strane. Budući da su jako složenog dizajna i da svaki sadrži ukupno 686 pokretljivih komponenti, godišnje se proizvede samo od tri do pet primeraka satova ove serije, piše Luks Lajf.

ATAImages/ Antonio Ahel/Printscreen
 

Poseduje i Breguet Tourbillon Perpetual Calendar čija cena iznosi 158.371 evra. Kućište sata čini 18-karatno ružičasto zlato, a brojčanik mu je izrađen od 18-karatnog zlata. Vodootporan je i na sebi ima 21 dragulj.

Poslednji iz kolekcije, za koji se tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, je Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon 18k koji košta 67.334 evra. Ceo je od belog 18-karatnog zlata, ručno je oslikan i takođe vodootporan, pisala je srpskacafe.com.

Zanimljivo, satovi nisu prijavljivani u imovinskom kartonu Đukanovića. Takođe, Đukanović u imovinskim kartonima nije dozvoljavao nadležnim organima uvid u bankarske račune.

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart, a potpise za kandidaturu prvi je uspeo da skupi upravo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić koji će na glasačkom listiću da bude pod rednim brojem 3.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike