Mandić: Da manje brojnim narodima preti opasnost od mene, to su kampanje laži Mila Đukanovića

12.03.2023

21:00

0

Moramo da shvatimo da smo mi vlast, da više nismo opozicija koje se brani, već imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru - poručio je on

Mandić: Da manje brojnim narodima preti opasnost od mene, to su kampanje laži Mila Đukanovića
Andrija Mandić - Copyright ATA Images/Milan Maričić

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je sa predizbornog skupa u Plavu da ono što su započeli 30. avgusta, a kroz lokalne izbore potvrdili, sada treba da se završi kroz uklanjanje Đukanovićevog režima i sa poslednje važne funkcije koju predstavlja predsednik Crne Gore.

- Moramo da shvatimo da smo mi vlast, da više nismo opozicija koje se brani, već imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Ta odgovornost podrazumeva da pozovemo i one koji nisu bili sa nama i da im bratski pružimo ruku. Nama je potrebno pomirenje u Crnoj Gori i kao preduslov za ekonomski boljitak - poručio je Mandić.

ATA Images/Milan Maričić
Andrija Mandić

Lider Nove srpske demokratije (NOVA) poručio je u Planu da nikada nije zaplakao nijednu Bošnjakinju, Albanku ili Hrvaticu, niti je ikome išta nažao učinio.

- Niti sam ja, niti su moji saradnici učestvovali u operaciji "Lim" i "Orlov let", niti smo mi prebijali Bošnjake i Albance. To da manje brojnim narodima preti opasnost od Andrije Mandića su kampanje laži Mila Đukanovića, koje se ovih dana razbijaju kao talasi od hridi. Imam podjednako dobre namere prema svakoj zajednici u Crnoj Gori i ovo govorim iz srca. Bilo mi je milo kada sam vidio da me ovde dočekao bivši predsednik Opštine Plav Orhan Šahmanović i želim javno da mu se zahvalim - istakao je Mandić.

Kako je kazao, kada se promeni i predsednik države, otvoriće se vrata brzog ulaska Crne Gore u Evropsku uniju. Naglasio je i prednosti otvorenih granica koje donosi inicijativa Otvoreni Balkan.

- Svi zajedno treba da gradimo novu i pomirenu Crnu Goru - zaključio je Andrija Mandić u Plavu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike