Nema krivične prijave za napadače na Milana Kneževića: Akteri će odgovarati prekršajno

02.03.2023

12:36

0

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, odbacilo je krivičnu prijavu Uprave policije – OB Podgorica, rekao je Milanović

Nema krivične prijave za napadače na Milana Kneževića: Akteri će odgovarati prekršajno
Milan Knežević - Copyright Profimedia

Slučaj napada na Milana Kneževića, predsednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta, dobio je svoj prvi epilog.

Naime, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivične prijave podnete protiv Ivana Gardaševića, Dušana Kneževića i Milana Kneževića.

Foto: Youtube/Printscreen
 

Podsetimo, Cetinjanin Ivan Gardašević je u decembru prošle godine, ispred zgrade podgoričkog Aerodroma, sa još dve osobe napao poslanika Kneževića.

Oni su ga prvo vređali na nacionalnoj osnovi, a posle toga pokušali i da se fizički obračunaju sa jednim od lidera DF-a.

Incident je, međutim, sprečio Milanov vozač Dušan Knežević.

- Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, odbacilo je krivičnu prijavu Uprave policije – OB Podgorica, podnetu protiv I.G., zbog krivičnog dela ugrožavanje sigumosti izvršenog na štetu M.K. Povodom istog događaja pokrenut je prekršajni postupak protiv I.G, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – rekao je rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

On je pojasnio da je ODT odbacilo krivičnu prijavu L.G. podnetu protiv Milana Kneževića i njegovog vozača Dušana Kneževića.

- Zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti krivičnog dela laka telesna povreda, izvršenih na štetu I.G. Protiv lica D.K. pokrenut je prekršajni postupak od strane Uprave policije – OB Podgorica, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – kazao je Milanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike