Mandić o izboru sudija Ustavnog suda Crne Gore: Demokratski front još jednom potvrdio politiku pomirenja za sve vere i nacije

27.02.2023

15:16

0

Autor: M.M.

Mir, stabilnost i napredak su ključne stvari oko kojih treba da se okupljamo, istakao je Mandić

Mandić o izboru sudija Ustavnog suda Crne Gore: Demokratski front još jednom potvrdio politiku pomirenja za sve vere i nacije
Andrija Mandić - Copyright A.K./ATAImages

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić oglasio se danas na svom Tviter nalogu povodom završenog glasanja poslanika Crne Gore u vezi izbora sudija Ustavnog suda.

On je pozdravio odluku koja je donesena, ističući da je DF i u ovom i u prošlom krugu glasao za sva četiri kandidata i poručio da je Demokratski front još jednom potvrdio politiku pomirenja za sve vere i nacije u Crnoj Gori.

- Pozdravljam izbor troje sudija Ustavnog suda i deblokadu rada ove važne institucije. DF je u ovom i prošlom krugu glasao za sva četiri kandidata, čime smo pokazali da smo čvrsto opredeljeni za vladavinu prava i da Crna Gora funkcioniše kao ozbiljna država - napisao je Mandić i dodao:

- Glasajući za kandidata koji dolazi iz manje brojnog naroda, DF je još jednom potvrdio politiku pomirenja za sve vere i nacije u CG. Mir, stabilnost i napredak su ključne stvari oko kojih treba da se okupljamo. Današnje glasanje DF-a dokazuje našu posvećenost na tom putu.

 

Podsetimo, danas su poslanici Crne Gore izglasali troje od četvoro sudija Ustavnog suda. Glasali su za Snežanu Armenko, Draganu Đuranović i Momirku Tešić dok Faruk Resulbegović nije dobio dovoljan broj glasova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike