Bojović: Prvi smo započeli borbu protiv DPS-a a sad nas zovu istrošenim, da nismo mi bili tu ne bi se ni naše vrednosti odbranile

25.02.2023

22:39

0

Govoreći o kandidaturi Mila Đukanovića, Bojović kaže da se on vodi retorikom da se država nalazi u lošem stanju

Bojović: Prvi smo započeli borbu protiv DPS-a a sad nas zovu istrošenim, da nismo mi bili tu ne bi se ni naše vrednosti odbranile
Dragan Bojović - Copyright Foto: Printskrin/Tv Prva

Poslanik Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta Dragan Bojović kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji da je DF jako ozbiljno krenuo u kampanju i da je terenski rad već u toku.

- Očekujemo sigurnu pobedu našeg kandidata - kazao je Bojović.

Govoreći o kandidaturi Mila Đukanovića, Bojović kaže da se on vodi retorikom da se država nalazi u lošem stanju.

- To je tačno, ali je to nasleđe DPS vlasti koja nas je tri decenije pustošila. Zbog toga se država još uvek nalazi u lošem stanju, dok se ne prođe ovaj period tranzicije. Šta da kažemo kad je njegov sin tužio državu čiji je otac predsednik. Da ne pominjem sve druge afere koje su se desile. Jeste dobro što se on kandidovao jer on treba biti poražen na izborima - jasan je Bojović.

Neko ko treba da ga porazi je kandidat DF-a, jasan Bojović i napravio je paralelu sa emisijom kako je DF nekada pravio slobodne zone 2015.

Profimedia
 

- Andrija Mandić je bio jedan od predvodnika te borbe. Tako da je degutantno da ljudi govore da je DF isto kao DPS. DF su progonili. Takva priča ne može da ostane. Takve podmetačine ne mogu da prođu. Siguran sam da će se građani opredeliti i da će Andrija Madnić pobediti Mila Đukanovića na predsedničkim izborima - podvukao je on.

DF je prvi krenuo sa retorikom pomirenja, podvlači Bojović, a to što su u jednom periodu morali da budu konstantno u odbrambenoj poziciji, oduzimanja svih prava, to je bila iznuđena pozicija u kojoj su morali učestvovati.

- Nas koji smo učestvovali u toj borbi treba zvati istrošenim političarima? Da nismo bili tu, ne bi mogli odbraniti te vrednosti. Pobedićemo tu vrstu priče i težićemo ka ujedinjenju i pomirenju - podvukao je on.

 

Pita se i zašto se govori da Andrija Mandić ne može pobediti Mila Đukanovića a što je retorika koja se plasira.

- Zašto neko drugi ne kaže da bi ga podržali ukoliko uđe u drugi krug. Jedino je DF rekao da će podržati svakog protvikandidata DPS-a - jasan je on.

Kazao je i da od DF-a uvek očekuje bezrezervna podrška, ali kada treba podržati nekog DF-ovog kandidata, onda to niko neće.

- Pričaju da je DF DPS a traže podršku bez rezerve. Trebaju se definisati ti principi – jesmo li građani mi ili nismo. Zašto ne bi neki subjekat bio podržan. Od nas se to očekuje jer se zna da smo mi beskompromisni borci protiv DPS-a. Zašto kandidat DF-a ne bi bio podržan u drugom krugu od strane ostalih subjekata - upitao se on.

Mnoge stvari se, navodi, moraju ispraviti u biračkom spisku.

- Pojedinima odgovara da čitavu državu svedu na funkciju predsednika. U pojedinim opštinskim komisijama, DPS će imati i predsednika i sekretara jer su navodno najača politička partija. Oni su pretpostavili da će možda u jednom momentu izgubiti vlast pa su se „ogradili“ - kazao je Bojović.

Zato, dodaje, nije odgovaralo da se formira nova Vlada, već bi ta Vlada tehnički pripremila izbore i ne bi bilo problema.

- Ako bi se u ovim uslovima organizovali izbori, pitanje je bi li to išta donelo. Konsultacije za formiranje Vlade još uvek traju. Nema razloga da se ne formira ta Vlada kako bi doneli makar malo stabilnosti. Ne bismo tada imali dileme oko izbora. Izbori će se svakako desiti uskoro - kazao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike