Uvek u službi Mila Đukanovića: Miraš Dedeić traži da se sruši crkva u Rožajama

22.02.2023

13:00

0

Miraš Dedeić samo sledi plan Mila Đukanovića kako bi produbio podele u Crnoj Gori i tako pokušao da privuče neki glas više DPS-u

Uvek u službi Mila Đukanovića: Miraš Dedeić traži da se sruši crkva u Rožajama
MIraš Dedeić,Milo Đukanović - Copyright Printscreen/YouTube/RTS/Predsjednik Crne Gore

Pravoslavna crkva Ružica u Rožajama i njen paroh Slobodan Radojević, našli su se na udaru određenih medija u Crnoj Gori samo zato što jedna od fresaka u tom hramu podseća na stravične pokolje koji su  se sproveli nad pravoslavnim narodom.

Kao što je 24sedam pisao, radi se o organizovanoj akciji Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista koji produbljivanjem podela u Crnoj Gori pokušavaju da ublaže neizbežni poraz na predsedničkim izborima koje slede.

Printscreen/Youtube/ Studio KLIK Berane
Crkva Ružica u Rožajama

Već mnogo puta viđeni plan se svodi na stvaranje afere kojom se Srbi i SPC optužuju za “mržnju” i “velikosrpstvo”, da bi se potom DPS predstavio kao zaštitnik manjina i time privukao njihove glasove.

Dedeić napao SPC

Kao i uvek do sada hajci protiv Srba i SPC pridružio se i verni sluga Mila Đukanovića i direktor nevladine organizacije, tzv. Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić.

On je, u skladu sa planom svog šefa Đukanovića, napao Srpsku pravoslavnu crkvu nazivajući je instrumentom “verskog fundamentalizma i velikosrpskog nacionalizma” i time samo dokazao istinitost pisanja 24sedam.

Printscreen/Youtube/ Hrvatska radiotelevizija
Miraš Dedeić

- Pastva joj je necivilizovana i priprosta, a hijerarhija klerikalno-četnička, gramziva i bezobzirna i nimalo ne drži do jevanđelja, i nije hrišćanska... Zato ta crkva u Rožajama, samim tim što je utemeljena u antihrišćanskom duhu, nije crkva, i ne treba da se ukloni freska, nego ona sama treba bude uklonjena - naveo je Dedeić.

Podsetimo, 24sedam je otkrio da Milo Đukanović i DPS u toku ove kampanje, kao i uvek do sada, planiraju da igraju na kartu podela u Crnoj Gori, antagonizujući druge nacije protiv Srba i pokušajem da privuku glasove manjina. 

Mandić: Uradiću sve da se pomirimo

S druge strane, predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić je poručio da temelj za izgradnju budućnosti Crne Gore moraju da budu sličnosti, a ne različitosti.

A.K./ATAImages
Andrija Mandić

- Moja ruka je pružena svakom čoveku koji želi da ostavimo mržnju i razlike iza sebe - rekao je Mandić i dodao:

- Uradiću sve da se pomirimo. Ako hoćemo da imamo bolji život, moramo da prestanemo da radimo stvari koje unose razdor u naše društvo. Sada moramo da ujedinimo našu zemlju!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike