Željka Cvijanović se sastala sa Viktorom Orbanom: "Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera"

24.01.2023

20:40

0

Orban je na sastanku u Budimpešti rekao da u eri pretnji Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja

Željka Cvijanović se sastala sa Viktorom Orbanom: "Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera"
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug printscreen

Predsedavajuća i srpski član Predsedništva Željka Cvijanović sastala se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom sa kojim je razgovarala o zajedničkim projektima.

Cvijanović je u izjavi za RTRS rekla da je zadovoljna posetom i navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj, te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Rekla je da je oko 800 poljoprivrednika apliciralo za sredstva za subvencionisanje prilikom kupovine priključaka, opreme i alata.

- Ulazimo u godinu u kojoj bi trebalo da se gradi solarna elektrana u Trebinju kao jedan od simbola našeg zajedničkog odnosa, odnosno zajedništva prema energetici, privredi i drugim oblastima saradnje - rekla je Cvijanović.

Kazala je i da je izrazila zahvalnost Mađarskoj za razumevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

- Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumevanje za situaciju - rekla je Cvijanović.

Orban je na sastanku u Budimpešti rekao da u eri pretnji Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja, objavljeno je na sajtu premijera Mađarske.

AP Photo/Markus Schreiber
Viktor Orban

- Otvoreni smo za saradnju - naveo je predsednik Vlade Mađarske.

U okviru posete Mađarskoj, Cvijanović se danas u Sentandreji sa episkopom budimskim Lukijanom i posetila Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike