Andrija Mandić zvanično kandidat za predsednika Crne Gore!

07.02.2023

17:10

0

Autor: 24sedam

DIK na sednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu

Andrija Mandić zvanično kandidat za predsednika Crne Gore!
Andrija Mandić / Demokratski front - Copyright Foto: Facebook/Demokratski front

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsedničku kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, nakon što je proverom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da kandidatura bude validna.

- Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepoverenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima - rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu. 

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se proveriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podseća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike