Novi detalji u slučaju preminule bebe u Hrvatskoj: Policija traži majku, meštani u šoku

30.01.2023

21:30

0

Još uvek se čekaju rezultati obdukcije

Novi detalji u slučaju preminule bebe u Hrvatskoj: Policija traži majku, meštani u šoku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dojavu da se u snegu nekoliko metara uz put nalazi telo bebe policajci su dobili u nedelju oko podne, a još uvek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebali da pokažu kada i kako je beba preminula.

Policija još uvek pokušava da utvrdi ko je i kada telo tek rođene bebe ostavio pored puta u blizini zaseoka Hlevnice speštenog u Općini Đurmanec desetak kilometara severozapadno od Krapine.

Dojavu da se maleno telo nalazi u snegu nekoliko metara uz put policajci su dobili u nedelju oko podne, a još uvek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebalo da pokažu kada i kako je beba preminula, jer nije poznato radi li se o čedomorstvu ili je dete već rođeno mrtvo.

Profimedia
 

I dok će obdukcija dati odgovore na ta pitanja, kriminalisti trenutno pokušavaju svim snagama da dođu do identiteta detetove majke između ostalog i kroz „češljanje“ svih žena koje su imale prijavljenu trudnoću u tom kraju i okolini. Načelnik Đurmanca Damir Belošević izrazio je žaljenje zbog događaja i istakao kako se nada da će majka što pre biti pronađena, ali i da nikoga ne treba „razapinjati“ u medijima dok se ne utvrde sve okolnosti koje su dovele do ovog dela.

Meštani Hlevnice sa druge strane složni su u tome da za takav čin nema opravdanja, pa čak i da je beba rođena mrtva. 

Letos je zabeležen sličan slučaj kad je 31-godišnjakinja sa hrvatskim državljanstvom u vinogradu u Mađarskoj blizu hrvatske granice rodila živu bebu koju je potom ostavila i otišla u bolnicu u Osijek, a beba je preminula. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike