Đukanović ima brigu više pred izbore u Crnoj Gori: Andrija Mandić blizu kandidature za predsednika!?

24.01.2023

16:21

0

Autor: 24sedam

Za DF ne dolazi u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost

Đukanović ima brigu više pred izbore u Crnoj Gori: Andrija Mandić blizu kandidature za predsednika!?
Andrija Mandić - Copyright Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsedničkog kandidata i dodao da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsedničkim izborima 19. marta.

- Mi još nismo odlučili da saopštimo ime kandidata. Mandić je definitivno jedan od potencijalnih. Međutim, dosta toga zavisi od ostalih kandidata, ko će i na koji način da nastupi na izborima. Uglavnom, kandidat će biti neko iz najužeg rukovodstva DF-a - rekao je Radunović za podgoričku Adria tv.

Ističe da za DF ne dolazi u obzir zajednički kandidat parlamentarne većine i nestranačka ličnost.

- Mislim da je ta varijanta nestala onog momenta kada nije došlo do formiranja 44. Vlade, ne vidim da iko pokazuje volju za takvim nečim i mi zaista nećemo pokušati da izmirimo parlamentarnu većinu i da prihvatimo nestranačkog, nego izlazimo sa svojim kandidatom - naveo je.

Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro
Andrija Mandić

Stranke ili grupe građana kandidate za predsednika države mogu predložiti Državnoj izbornoj komisiji najkasnije 20 dana pre dana izbora, odnosno 28. februara do ponoći. 

Raković o izborima u Crnoj Gori: Ne postoji šansa da Đukanović pobedi

Ne postoji šansa da Đukanović pobedi na izborima, a najbolji kandidat na predstojećim izborima, 19. marta,  bio bi predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, naveo je istoričar Aleksandar Raković.

Istakao je da ne treba potcenjivati njegov destruktivni potencijal, koji će se, kako kaže, srećom okrenuti protiv njega samog. 

- Čini mi se da Ustavni sud Crne Gore neće biti kompletiran i da će Crna Gora doći u situaciju da Ustavni sud ne može da potvrdi rezultate predsedničkih izbora. U tom slučaju bi 19. maja u ponoć Đukanoviću istekao mandat, a time i imunitet. Tada bi predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović preuzela dužnosti predsednika Crne Gore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike