Mitropolit Joanikije preporučio sveštenstvu: Otkažite plivanje za Časni krst i ispunite hramove

18.01.2023

14:51

0

Autor: 24sedam

Mitropolit je poručio da se ova preporuka posebno odnosi na ona mesta gde postoje realni i veliki rizici za učesnike plivanja

Mitropolit Joanikije preporučio sveštenstvu: Otkažite plivanje za Časni krst i ispunite hramove
Mitropolit Joanikije - Copyright Printscreen/Youtube/ POSTOJBINA – ПОСТОЈБИНА

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije "snažno" je preporučio sveštenstvu u Crnoj Gori da otkažu plivanje za Časni krst na sutrašnji praznik Bogojavljenje, zbog vanrednih vremenskih uslova, koji predstavljaju opasnost po ljudske živote.

- Mitropolit je poručio da se ova  preporuka posebno odnosi na ona mesta gde  postoje realni i veliki rizici za učesnike plivanja, gde se pliva u hladnim, nabujalim rekama i uzburkanom moru, uz jake i opasne vodene struje – navodi se u saopštenju.

Dodao je da Crkva ovim uvažava i činjenicu da su Direktorat za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova i drugi državni organi upozorili javnost na ozbiljne rizike od ekstremnih vremenskih uslova: obilnih kiša, jakog vetra, podizanja nivoa mora, talasa...

Mitropolit Joanikije je pozvao vernike da umesto toga sutra na Bogojavljenje ispune hramove i porte radi učešća u svetim bogosluženjima i "činu Velikog vodoosvećenja kada će imati priliku da uzmu bogojavljensku vodicu za zdravlje duše i tela i osvećenje svojih domova", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike