Na 9. januar u Banjaluci rođena Milica Rakić: Ime dobila po devojčici stradaloj u NATO agresiji

11.01.2023

22:20

0

Autor: 24sedam

Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima, rekla je Maja Rakić

Na 9. januar u Banjaluci rođena Milica Rakić: Ime dobila po devojčici stradaloj u NATO agresiji
Milica Rakić - Copyright Foto: Wikipedia

Jedna od 32 bebe rođene na Dan Republike Srpske 9. januara je i devojčica Milica Rakić. Ona je rođena istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 17. aprila 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda, a po kojoj je i dobila ime, prenosi RTRS.

- Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to devojčica koja je mučena i koja nas sve podseća na veliko stradanje Srba - navela je Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je ceo svet, a 24 godine posle, kod Rakića je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

- Sve nas je zatekla vest jer je Milica na svet trebalo da dođe dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sećanje na pokojnu Milicu - istakao je otac Milan.

Na najvažniji datum Republike Srpske na svet su stigle 32 prinove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike