Pijan i bez dozvole preticao policijski auto na pešačkom prelazu: U Hrvatskoj priveden mladić (28) i odveden na trežnjenje

11.01.2023

21:42

0

Testiranjem na alkohol mu je izmereno 0.66 promila alkohola u organizmu

Pijan i bez dozvole preticao policijski auto na pešačkom prelazu: U Hrvatskoj priveden mladić (28) i odveden na trežnjenje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osječko - Baranjska policija privela je na trežnjenje 28-godišnjeg vozača automobila koji je u Našicama, u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole, preticao  policijsko vozilo ispred pešačkog prelaza.

Nakon što je pretekao obeleženo policijsko vozilo ispred pešačkog prelaza, 28 -godišnji vozač iz Osijeka nije se zaustavio na znak policijskog službenika.

Naknadno je utvrđeno da je vozio automobil iako mu je vozačka dozvola bila oduzeta, zbog prikupljenih 12 bodova, a testiranjem na alkohol mu je izmereno 0.66 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisutnost droga u organizmu vađenjem krvi i urina, 28-godišnjak je smešten u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva.

Za navedene prekršaje predviđene su maksimalna novčana kazna u iznosu do 7.800 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B u trajanju do 12 meseci i 15 bodova, napominju u policiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike