"Dete je moglo da umre": Oglasili se lekari nakon što je operisan dečak kome je petarda eksplodirala u ruci

22.12.2022

14:16

0

Devetogodišnji dečak iz Zagreba izgubio je sve prste na levoj ruci osim palca, nakon što mu je juče eksplodirala petarda u ruci.

"Dete je moglo da umre": Oglasili se lekari nakon što je operisan dečak kome je petarda eksplodirala u ruci
Ilustracija - Copyright Profimedia

Devetogodišnjem dečaku iz Hrvatske, kojem je eksplodirala petarda u ruci, zbog čega je ostao bez svih prstiju osim palca, lekari u operacionoj sali pokušavaju da spasu šaku.

Dečaka je Hitna pomoć dovezla u KBC Zagreb u sredu u 19 sati i 19 minuta.

Radilo se o velikoj petardi dugačkoj desetak centimetara koja je eksplodirala nakon što ju je upalio šibicama, piše Jutarnji list.

Lekari iz KBC-a Zagreb održali su konferenciju za medije na kojoj su objavili detalje o ovoj tragediji.

Pomoćnik direktora bolnice, dr Milivoj Novak, u uvodnom delu konferencije je rekao kako takve stvari ne smeju da se događaju.

Profimedia
 

- To se nažalost događa svakog Božića i kakve veze ima Božić sa eksplozijama?! Stradalo je dete, ono je živo, doktori se brinu o njemu. Moglo je da umre, povređeno je teško. Policijska istraga je u toku. Treba paziti šta deca rade -  rekao je Novak, prenosi HRT.

Doktor Anko Antabak se nadovezao kako su teško primili ovako teško povređeno dete i ugroženo iz čistog nemara.

- To dete će ostati trajni invalid, ima povrede šake sa nemogućim rekonstrukcijama. Nedostajaće delovi tela. Životno je bilo ugroženo. Danas smo izveli drugu operaciju za 12 sati. Ostaće sigurno više dana u jedinici intenzivnog lečenja, a ovo što sam kao hirurg radio, sada smo rekonstruisali koštane defekte. Da vidite te slike, izgubili biste volju za ručkom. Došlo je do takvih povreda, radi se o eksplozivnim amputacijama prstiju šake. Bilo je i drugih povreda po telu, čak i po licu - rekao je Antabak.

- Mi sada moramo da budemo srećni da je dete živo. Njemu je bio ugrožen disajni put zbog dima i plamena -  dodao je Novak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike