Dečaku (9) petarda eksplodirala u ruci: Nakon šestočasovne operacije mališan ostao bez četiri prsta

22.12.2022

10:13

0

Lekari ističu da je dete u sekundi postalo invalid, te da će lečenje biti dugotrajno i teško

Dečaku (9) petarda eksplodirala u ruci: Nakon šestočasovne operacije mališan ostao bez četiri prsta
Paljenje petarde Ilustracija - Copyright Profimedia

Devetogodišnji dečak iz Zagreba izgubio je sve prste na levoj ruci osim palca, nakon što mu je juče eksplodirala petarda u ruci.

Naime, hirurzi, anesteziolozi i pedijatri su u šestočasovnoj operaciji pokušali da spasu šaku povređenom dečaku, ali četiri prsta bila su potpuno uništena i sav napor lekara je propao.

Prema rečima zamenika direktora KBC-a Zagreb, dr. Milivoja Novaka, dete je zasad na lečenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivne nege. 

Još uvijek je intubiran, jer su mu osim šake stradali i disajni putevi. Naime, dečak se nagutao dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa pre operacije.

Dečak je navodno držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri centimetra, a nakon što je uspeo da je upali šibicama, dogodila se snažna eksplozija koja je prouzrokovala teške povrede.

Lekari ističu da je dete u sekundi postalo invalid, te da će lečenje biti dugotrajno i teško. 

Lekari će najverovatnije za koju godinu pokušati da mu presade neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao imati ‘hvat‘ u levoj šaci.

Ovaj slučaj je veliko upozorenje roditeljima da sve eksplozivne naprave drže što dalje od dece, jer u ove doba godine ovakve nesreće i nisu, nažalost, retkost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike