HDZ se obrušio na Milanovića, Putinu poručili: "Rokaj barba"

21.12.2022

16:50

0

Autor: 24sedam

Predsednik Hrvatske se pojavio na naslovnici ruskog državnog medija RT zbog izjava o Ukrajini

HDZ se obrušio na Milanovića, Putinu poručili: "Rokaj barba"
Zoran Milanović - Copyright Profimedia

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) premijera Andreja Plenković obrušila se danas na predsednika Zorana Milanovića, zbog reagovanja ruskih medija na njegove izjave o Ukrajini, pa su ga nazvali "Putinovim igračem" i "baćuškom", a ruskom predsedniku poručili "rokaj barba".


- Baćuška Milanović opet glavna zvezda ruskih režimskih medija! Slave ga jer je sabor odbio da pomogne Ukrajini, s vidnim zadovoljstvom prenose njegove teze da 'Ukrajina nije saveznik Hrvatske”, da je 'cinično dobila status kandidata za EU. - objavili su iz HDZ na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

 

 


Smatraju sasvim razumljivim to što, kako kažu,  "kremljanski trbuhozborci veličaju Milanovića s obzirom na to da on u svojim protivzapadnim i protivdemokratskim ispadima samo plagira Putina".

Činio je, dodaju, to i pre, vrteći teze o “korumpiranim ukrajinskim nacistima“, narativ koji je Kremlju služio kao psihološka priprema za agresiju na Ukrajinu. 

U prilog tome, iz HDZ su citirali još jedan, kako kažu, Milanovićev (jučerašnji) antievropski biser: “Šta je EU danas? Beda, nula!“. Štetočina s Pantovčaka toliko se potrudio da ga hvali i beloruska nacionalna informativna agencija BELTA. Rokaj, barba Putin!”, navode iz HDZ.

Milanović se pojavio na naslovnici ruskog državnog medija RT zbog izjava o Ukrajini, a povodom odbijanja sabora da potvrdi vladin predlog za vojnu pomoć Ukrajini, što šef hrvatske države, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga, smatra dovođenjem rata na Balkan.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike