Bura u Hrvatskoj zbog odluke o obuci ukrajinskih vojnika: Plenkovićev ministar potvrdio - neće je biti!

16.11.2022

09:32

0

Milanović je izjavio da u toj priči Grlić Radman nije niko i ništa, već je bitan premijer Andrej Plenković

Bura u Hrvatskoj zbog odluke o obuci ukrajinskih vojnika: Plenkovićev ministar potvrdio - neće je biti!
Vojska u Kijevu - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Hrvatska ipak neće obučavati ukrajinske vojnike na svojoj teritoriji, potvrdio je ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, nakon što je predsednik Zoran Milanović više puta ponovio da za to neće dati saglasnost.


-Ono što Hrvatska može ponuditi to će ponuditi. Je li to i obuka ukrajinskih vojnika na našoj teritoriji? Ne, ne, to će biti na teritoriji nekih drugih zemalja članica koje su se ponudile. Međutim, to se još razmatra, gde će to biti - rekao je Grlić Radman u razgovoru za hrvatski RTL Danas.

Grlić Radman je to rekao juče nakon što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo komentarisao obuku ukrajinskih vojnika na hrvatskoj teritoriji i ponovio da za to neće dati saglasnost.

"Neću dati saglasnost. Grlić Radman je otišao gore u Brisel bez ikakve moje prethodne saglasnosti. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Brisel bez prethodne saglasnosti vrhovnog komandanta, to tako neće ići", rekao je Milanović.

Dodao je da u toj priči Grlić Radman nije niko i ništa, već je bitan premijer Andrej Plenković.

- Otišao je tamo, gurnuo se u prvi red kao mali priglupi štreber i digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. To što su napravila gospoda iz vlade i bez ikakvog dogovora s predsednikom države rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici, ali svaka sila ima kontrasilu - rekao je Milanović.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike