Crnogorci naredili i objavili onlajn nastavu: Dojave o bombama na više mesta, savetuje se smirenost i pribranost građana!

13.12.2022

11:14

0

Autor: 24sedam

"Na ovaj način nastojimo da obezbedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbednosti učenika i zaposlenih", navodi se u saopštenju

Crnogorci naredili i objavili onlajn nastavu: Dojave o bombama na više mesta, savetuje se smirenost i pribranost građana!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na adrese škola u nekoliko crnogorskih gradova i jutros su stigle dojave o navodno postavljenim bombama. Učenici su evakuisani, a Ministarstvo prosvete je odlučilo da đaci do kraja nedelje nastavu prate od kuće.

Nove dojave stigle su u sve škole u Bijelom Polju, nekoliko u Podgorici, dve osnovne škole u Baru, Kotoru i drugim mestima.

Crnogorsko Ministarstvo prosvete obrazložilo je odluku da se do kraja sedmice nastava prati onlajn.



Ministarstvo je navelo da time poštuje preporuke Uprave policije nakon drugog dana dojava o postavljenim bombama, preneo je portal „Vijesti“.

- Na ovaj način nastojimo da obezbedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbednosti učenika i zaposlenih. Ministarstvo prosvete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana i poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprineli stabilnosti u novonastaloj situaciji - piše u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike