Haos u Podgorici! Milove komite napale policiju nakon usvajanja Zakona o predsedniku, pojavili se mladići sa fantomkama (VIDEO)

12.12.2022

17:25

0

Autor: 24sedam

Učesnici protesta ispred parlamenta prvo su probili zaštitnu ogradu i gađali Skupštinu kamenjem i drugim tvrdim predmetima

Haos u Podgorici! Milove komite napale policiju nakon usvajanja Zakona o predsedniku, pojavili se mladići sa fantomkama (VIDEO)
Haos u Podgorici - Copyright Foto: Lazar Ružić - Portal Dan

Nakon izglasavanja izmena i dopuna Zakona o predsedniku, ispred Skupštine Crne Gore demonstranti koji se tome protive pokušali su da probiju zaštitnu ogradu i tom prilikom je došlo do sukoba sa policijom. Policija je bacila suzavac. Demonstranti su bacali kamenice i flaše ka Skupštini.


Učesnici protesta ispred parlamenta prvo su probili zaštitnu ogradu i gađali Skupštinu kamenjem i drugim tvrdim predmetima, nakon čega je policija bacila suzavac.

Iz policije tvrde da je tridesetak mladića, nakon što je sa razglasa poručeno da je skup završen, izvadilo fantomke i napalo policiju biber-sprejom i nasrnulo na ogradu ispred Skupštine. Očigledno je da je reč o sinhronizovanoj akciji.

 

 

Oni su došli iz pravca „Kraljevog parka“ i prvi nasrnuli na policiju.

Okupljeni skandiraju „Izdaja, izdaja“. Prethodno su poručili da se izmenama Zakona o predsedniku želi urušiti ustavni poredak, što, kako kažu, neće dozvoliti. Tokom dana policijski štit ispred Skupštine je pojačan, dolaskom još policajaca pod punom opremom.

Okupljeni skandiraju „Dritane, p*deru“.

Policijski izvori tvrde da je tridesetak mladića, nakon što je sa razglasa poručeno da je skup završen, izvadilo fantomke i da su napali policiju biber-sprejom, te porušili ogradu ispred Skupštine.

Reporter „Vijesti“ javlja da je slomljeno staklo na vratima Skupštine, a u holu Skupštine je i kamenica koja je bačena iz pravca ulice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike