Knežević poručio: Ako DPS glasa za četiri sudije Ustavnog suda, pokrenućemo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini

25.11.2022

15:43

0

Očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora, kazao je Knežević

Knežević poručio: Ako DPS glasa za četiri sudije Ustavnog suda, pokrenućemo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini
Milan Knežević - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Ako DPS Mila Ðukanovića glasa za četiri sudije Ustavnog suda, Demokratska narodna partija (DNP) će pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko ne bude većine da se potvrdi Zakon o predsedniku, najavio je lider DNP-a i jedna od lidera DF-a Milan Knežević.

Knežević je istakao da, ako je DPS danas spreman da glasa za jednog sudiju Ustavnog suda, onda do ponedeljka može i za četvoro, jer nam je, kaže, potreban funkcionalan Ustavni sud pošto se Crna Gora kao država nalazi u institucionalnoj komi.

- Takođe očekujemo da DPS povuče sve besmislne ustavne žalbe upućene Ustavnom sudu kojima se opstruiše proglašenje rezultata lokalnih izbora. Već smo jednom saopštili, ako nemamo većinu za Zakon o predsedniku, svakako da ćemo ići na prevremene parlamentarne izbore. Zato pozivam predsednicu Skupštine da odmah u ponedeljak zakaže novu sednicu i da se istog dana izjasnimo o Zakonu o predsedniku - kazao je Knežević za podgoričku Adria tv.

A pošto, kaže, DPS tvrdi da nemamo 41. poslanika, tj. da neki iz postojeće parlamentane većine neće glasati za pomenuti zakon, javno saopštavam da ću u ime DNP pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prevremenih izbora.

- Ovo je poštena ponuda, i na Milu Ðukanoviću je da pokaže odgovornost i spremnost da izađemo iz krize tako što će DPS glasati četvoro sudija Ustavnog suda, a mi se obavezujemo da idemo na prevremene izbore ako se u ponedeljak utvrdi da nemamo većinu - kazao je Knežević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike